Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (7)
Варненските момчета триумфираха в международния турнир в ДКС
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 08.10.2012Коментари (0)562
Легендараната песен на "Queen" - "We are the champions" огласи зала "Конгресна" на ДКС в морската ни столица, а отбора на СКХУ "Варна 2010" вдигна триумфално купата в първия по рода си в България международен турнир по баскетбол в инвалидни колички. В изключително емоционален, драматичен и оспорван финал, варненските момчета успяха да пречупят бойкия тим на Руъмъния с 28-26, след като изоставаха в резултата до 3-та част. Във финалните 10 минути обаче възпитаниците на Гани Василев успяха да обърнат съперника и не изпуснаха преднината си до самия край. В първите два мача варненци бяха безпощадни, като прегазиха Молдова с 60-8, а след това сразиха и СК "Одеса" с 44-22.

Шампионската купа бе връчена на капитана Мартин Иванов от основния благодетел на тима г-н Иван Портних, който си пожела този турнир да се превърне в една дългогодишна традиция. Румънците бяха наградени от председателя на Българската параолимпийска асоциация - Илия Лалов. Той също сподели отличните си впечатления от надпреварата.

"Снощи (б.а в събота) с колегите обсъдихме идеята за създаването на Черноморска баскетболна лига. Всяка година ще се провежда по един турнир във Варна, в Одеса, в Румъния и в Молдова, а занапред може да се включат и отбори от други черноморски държави, което ще осигури наситен спортен календар за тимовете и това ще е огормна крачка напред в тяхното развитие", заяви Илия Лалов. Той връчи медал и на своята колежка - г-жа Сали Ламонт, която е председател на Параолимпийската асоциация на Румъния.

Най-добрата ни параолимпийка Стела Енева награди бронзовите медалисти от СК "Одеса" (Украйна), които в мача за 3/4 място сразиха с 39-15 състава на Молдова, чийто играчи също бяха бурно аплодирани от публиката. Освен това бяха раздадени и два индивидуални приза. Топреализатор на турнира със 73т. стана капитана на домакините Мартин Иванов, а за най-полезен играч бе определен Габриел Дронка от Румъния.

Първия по рода си у нас международен турнир по баскетбол в инвалидни колички се организира с подкрепата на Община Варна, "Гранд хотел Варна" и Българската параолимпийска асоциация, а медиен партньор на събитието бе Медийна група "Черно море".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров за "Фокус": Мачът на Уимбълдън ме накара да науча много повече от победата в Мадрид
Ливърпул ще вземе победата срещу Милан в Италия смятат букмейкърите
ПСК "Черно море" спечели 91 медала в Кранево
Карлос Насар за новите в ЦСКА: Вярвам, че ще се постараят да направят всичко възможно отново да сме шампиони
Столична община осигурява допълнителен транспорт за мача на Гришо срещу Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: