Варненските момчета триумфираха в международния турнир в ДКС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:11 / 08.10.2012
563
Легендараната песен на "Queen" - "We are the champions" огласи зала "Конгресна" на ДКС в морската ни столица, а отбора на СКХУ "Варна 2010" вдигна триумфално купата в първия по рода си в България международен турнир по баскетбол в инвалидни колички. В изключително емоционален, драматичен и оспорван финал, варненските момчета успяха да пречупят бойкия тим на Руъмъния с 28-26, след като изоставаха в резултата до 3-та част. Във финалните 10 минути обаче възпитаниците на Гани Василев успяха да обърнат съперника и не изпуснаха преднината си до самия край. В първите два мача варненци бяха безпощадни, като прегазиха Молдова с 60-8, а след това сразиха и СК "Одеса" с 44-22.

Шампионската купа бе връчена на капитана Мартин Иванов от основния благодетел на тима г-н Иван Портних, който си пожела този турнир да се превърне в една дългогодишна традиция. Румънците бяха наградени от председателя на Българската параолимпийска асоциация - Илия Лалов. Той също сподели отличните си впечатления от надпреварата.

"Снощи (б.а в събота) с колегите обсъдихме идеята за създаването на Черноморска баскетболна лига. Всяка година ще се провежда по един турнир във Варна, в Одеса, в Румъния и в Молдова, а занапред може да се включат и отбори от други черноморски държави, което ще осигури наситен спортен календар за тимовете и това ще е огормна крачка напред в тяхното развитие", заяви Илия Лалов. Той връчи медал и на своята колежка - г-жа Сали Ламонт, която е председател на Параолимпийската асоциация на Румъния.

Най-добрата ни параолимпийка Стела Енева награди бронзовите медалисти от СК "Одеса" (Украйна), които в мача за 3/4 място сразиха с 39-15 състава на Молдова, чийто играчи също бяха бурно аплодирани от публиката. Освен това бяха раздадени и два индивидуални приза. Топреализатор на турнира със 73т. стана капитана на домакините Мартин Иванов, а за най-полезен играч бе определен Габриел Дронка от Румъния.

Първия по рода си у нас международен турнир по баскетбол в инвалидни колички се организира с подкрепата на Община Варна, "Гранд хотел Варна" и Българската параолимпийска асоциация, а медиен партньор на събитието бе Медийна група "Черно море".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).