Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (7)
Българи ще участват в ноемврийски турнир по плажен тенис в Санкт Петербург
Автор: Екип Varna24.bg 13:08 / 31.10.2012Коментари (0)193
Трима българи ще представят страната ни в започващия на 3 ноември турнир по плажен тенис от веригата на ITF, който ще се проведе в руския град Санкт Петербург. Родните ни топ тенисисти ще отпътуват за двудневното състезание от ранга G4 по покана на руската федерация по тенис, отправена лично от вицепрезидента Дмитрий Вяхерев, съобщават от СК "Плажен Тенис България"

В царската столица на Русия честта на родния ни плажен тенис, който все повече набира популярност по света и у нас, ще защитават Георги Николов от Варна (№133 в световната ранг листа), който ще играе в двойка с Владислав Матеев от добричкия клуб Изида (№930) и Виден Нацев (№146) който бе поканен от руския национал Игор Панин (№66).

Президентът на СК "Плажен Тенис България" Виден Нацев заедно с Игор Панин са поставени под №2 в основната схема, а водачи са фаворитите за титлата Александър Стахеев (№35) и Станислав Тектов (№59). Николов и Матеев са извън поставените, като ще се разчита на шанса, за да не попаднат в първи кръг на някой от поставените двойки. №3 в схемата е заявена силната двойка от Санкт Петербург Никита Бурмакин и Евгени Лубски, а четвърти по ранкинг са Михайл Волкович и Артиом Иванков от Литва.

При жените няма българско участие поради неотложни ангажименти в страната на националките ни Лазарина Стефанова и Катина Симеонова. Фаворити за титлата при жените са Екатерина Киргизова и Наталия Сизоненко от Самара, като претенденти за трофея на международната федерация са и Наталия Тимофеева и Олга Звягина от Толияти. На турнира няма да участват само първите ракети на Русия - Гилнара Фатахединова и Ирина Буркина от Москва, които са бронзови медалистки от тазгодишното европейско първенство в Сан Марино.

Виден Нацев, който е на прага на ТОП 100 дебютира в ежегодния турнир в комплекс "Динамит" през ноември м.г. "Уникално съоръжение за плажни спортове, на което може да се разположат 18 корта за плажен тенис, като
постоянните са 6. По мое мнение това е най-големият закрит комплекс за плажен тенис в Европа. От моя опит мога да заявя, че дори в Италия - родината на плажния тенис, няма такива условия за подготовка и провеждане на турнири по плажен тенис. През ноември в Санкт Петербург е минус 5 градуса, а в балона е 20, дори пясъка се подгрява", сподели Нацев.

В турнира ще вземат участие още състезатели от Латвия, Естония, Финландия и Молдова. Нацев посочи още, че като цяло плажния тенис в България през тази година бележи изключителен подем след домакинството на световното първенство през юни и четирите международни турнира - два в курорта Албена, Приморско и гр. Божурище. Отчита се сериозен ръст, както на нови състезатели, така и на практикуващи плажен тенис. Сериозно е и повишаване на нивото сред най-добрите в България.

"Изключителен успех за страната ни, е че за първи път в лицето на Петър Кирилов имаме състезател в ТОП 50 в света сред мъжете, като България има петима представители в ТОП 200 на силния пол. При жените най-добрата ни двойка е в ТОП 50, а състезателките ни в ТОП 200 са 8. Въпреки големите успехи има изключително много работа, която трябва да се свърши, за да наложим този изключително атрактивен спорт. Надяваме се през следващата година да работим още по-добре с Българска федерация по тенис и комисията по "Плажен тенис" към нея, за да запазим ръста, който постигнахме през този сезон", сподели Нацев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров за "Фокус": Мачът на Уимбълдън ме накара да науча много повече от победата в Мадрид
Ливърпул ще вземе победата срещу Милан в Италия смятат букмейкърите
ПСК "Черно море" спечели 91 медала в Кранево
Карлос Насар за новите в ЦСКА: Вярвам, че ще се постараят да направят всичко възможно отново да сме шампиони
Столична община осигурява допълнителен транспорт за мача на Гришо срещу Джокович
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: