Черно море Порт Варна отстъпи при визитата на Балкан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:22 / 05.11.2012
337
Втора победа в Булсатком НБЛ записа отборът на Балкан след като в своята зала в Ботевград тимът воден от Петър Клечков надигра Черно море Порт Варна с резултат 82-73. Двата отбора предложиха интересен двубой на зрителите, а домакините спечелиха с добра игра във втората и третата част и така нанесоха първо поражение на съперника си за сезона. В четвъртия кръг от първенството Балкан ще гостува на Ямбол в петък (9 ноември), а на следващия ден Черно море Порт Варна ще приеме Лукойл Академик.

След равностойна игра в първата част Балкан направи първия си удар през втората. Гостите вкараха първите 2 точки в нея, но последва серия от 11-1 за домакините, с която те дръпнаха със 7 точки. До края на полувремето ботевградчани продължиха да водят, а в третата част почти довършиха съперника си, като в един момент се откъснаха и с 19 точки. Това сякаш доведе до отпускане в края на двубоя и варненци намалиха изоставането си, но пък преднината на Балкан бе прекалено голяма, за да се мисли за обрат.

Домакините отново заложиха на доста опити от тройката, като те им помогнаха да се откъснат напред. Балкан стреля 36% от линията за 3 точки при 9 успешни от 25 опита, докато гостите имаха едва 18% при 3 от 17. При другите показатели двата отбора бяха общо взето еднакви, като разликата в мача дойде от повечето тройки на ботевградчани.

Иван Лилов бе най-резултатен за успеха с 23 точки, като добави и 6 борби и 3 асистенции. Урош Петрович добави 20 точки и 7 борби, а в дебюта си Атила дос Сантош се отчете с 13 и 7 за 24 минути игра срещу бившия си отбор.

За гостите по 17 точки записаха Асен Великов и Лари Хол, а с 11 се отчете Александър Боич.

Източник: bgbasket.com



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).