Бяла е любимо място на сърфист номер едно в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:10 / 05.11.2012
892
Бяла е любимото място за сърфиране на Кристиан Саралиев - победителят от националното състезание Ахтопол Сърф 2012.

Състезанието, което се проведе на 20-21 октомври в залива пред фара на Ахтопол, бе първото по рода си организирано в България от Българската асоциация по екстремни водни спортове, член на Международната асоциация по сърф.

Републиканският шампион по сърф разказва, че в състезанието са взели участие около 30 сърфиста от цялата страна и оценители са били самите участниците, които са гласували от брега по една точка за състезателя, който харесват най-много от съответната група. Кристиан Саралиев е събрал най-много гласове. 

Шампионът активно спортува сърфънг от 1998 година и любимото му място е централния плаж на Бяла. От местата по българското Черноморие подходящи за сърф, заливът на нос св. Атанас край Бяла е много популярно място сред начинаещите сърфисти. 

Саралиев разказва "Св. Атанас е много приятно място за каране на сърф, особено ако човек е по-начинаеш. Вълната там е по-мека, тъй като брегът става плавно плитък и вълните се обръщат ронейки се. Този вид вълни не се изпъват и затварят в тунел, а ти дават време да стъпиш, да се изправиш и да попътуваш". Сред по-напредналите сърфисти тези вълни не се ценят толкова. Ценят се тези вълни, които много рязко се изпъват и се обръщат в тунел. 

"Такава вълна е централния плаж на Бяла", допълва шампионът, "и това е място, на което си заслужава да се направи състезание, тъй като тази вълна генерира много голяма скорост и дава възможност за много радикални маневри по нея, включително и скокове". 

"Просто се набираш, удряш ръба на вълната който се затваря, и ако владееш вълната литваш. Една от най-агресивните сесии, която съм правил въобще в България с мощна вълна, която ми дава скоростта с която се забавлявам, е точно централния плаж на Бяла", завършва Кристиан Саралиев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).