Четири отбора от Варна ще участват на държавното по футзал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 26.02.2008
274
Четири отбора от Варна ще участват в петото издание на държавното първенство на България по футзал. Това са шампионът МФК Варна, Одесос-Интерком груп, Феличе и МАГ, които ще спорят с още осем тима - столичните Академика, Надин, Младост и ФК "Г", пловдивските Плазма и Векта, Мони (Габрово) и Енергетик (Стара Загора).
Днес в София се проведе техническа конференция и жребий за новото първенство. Бяха обсъдени основните параметри за провеждането на шампионата, като варненските и софийските тимове си извоюваха правото да играят помежду си в своите градове. Идеята на Българския футболен съюз бе всички срещи от надпреварата да се състоят във Велико Търново, Габрово и Гълъбово.
След като се съобразиха с претенциите на двата големи града, организаторите на турнира решиха в първия кръг на 24 и 25 ноември четирите варненски тима да играят помежду си в зала "Владислав", а карето от София да играе също на свой терен. Вторият кръг е на 1 и 2 декември в Търново, а следващите срещи са след Нова година. Отборите ще играят по веднъж всеки срещу всеки, след което първите осем ще играят плейофи за титлата, които започват през март.
Другата важна промяна в първоначално приетия правилник за предстоящото първенство бе изискването за лицензиран футболен треньор, който да води тимовете, да бъде отложено с една година. През това време секцията за футзал към БФС ще организира специални курсове с лектори от Европа.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).