Двама от МФК Варна се учат от националния треньор на Испания по футзал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 26.02.2008
537


Двама футболисти на варненския минифутболен клуб Варна - Борис Трендафилов (на снимката) и Бойчо Марев, се завърнаха от Испания, където в продължение на една седмица наблюдаваха тренировки и мачове на елитния тим Кастелон. Треньор на този клуб е смятаният за един от най-добрите в професията в света и настоящ наставник на националния отбор на Испания Венансио Лопес. Бюджетът на Кастелон пък е 1 600 000 евро. В елитния иберийски клуб, освен мъжки тим, има и деца, юноши младша и юноши старша възраст. За първия отбор се грижат трима треньори, масажист и психолог, какъвто отговаря и за подрастващите. Залата на Кастелон е с капацитет 7-8 хиляди седящи места.
"Не бях виждал такова нещо. В този клуб се работи изключително професионално. В школата има 140 деца, които са в седем отбора. Мъжете пък са в елитната дивизия, а освен това си имат и дублиращ отбор. В местната първа дивизия тимовете са 16, а мачовете са изключително оспорвани - първия може да падне от последния по всяко време. Водачът в класирането Мурсия например има две загуби и едно реми от осем мача, което говори достатъчно добре за оспорваността на срещите. В Кастелон играят шестима бразилци, единият от които е национал. В Испания има отбори с по 4-5 милиона евро бюджет. Всички клубове в първа дивизия имат детски академии. В съседния град Луго дори има и женски тим", разкри пред "Позвънете Новини" впечатленията си от престоя в Испания Трендафилов, който е капитан на МФК Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).