Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Одесосци скочиха срещу неспазване на наредбите на БФС
Автор: Екип Varna24.bg 17:09 / 26.02.2008Коментари (0)383
© Ole-bg.com
Декларация

На Ръководството на ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна)

Във връзка с нарушения,неспазване на нормативни документи и наредби на БФС и лични решения на длъжностни лица по провеждане на спортни състезания!



На 02.02.2008 г.(събота) в град Габрово,се проведе срещата от десетия кръг на държавното първенство на Република България по ФУТЗАЛ, между отборите на ФК “Надин” (София) и ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна). Всички детайли и последствия са относно тази среща и произтичат от решения и постъпки свързани с нейното провеждане.
Непосредствено преди началото на срещата, и по точно при проверка на редовно картотекирани състезатели за спорно-състезателната 2007-2008 година, от страна на отборите участници, както и задължителен медицински предсъстезателен преглед на всеки от тях е установено ЛИПСАТА на такова от страна на отбора на ФК “Надин” (София)! Инересен е факта че след няколко минути на суетене и умуване как да се процедира, ДЕЖУРНИЯТ ДОКТОР, следвайки стрикно инструкции и преписвайки от ПРОТОКАЛА ЗА СРЕЩАТА имената на състезателите от ФК “Надин”, пред очите на ДЕЖУРНИЯ ДЕЛЕГАТ на БФС, г-н Тодор Праматаров и ГЛАВНИЯ СЪДИЯ, г-н Йордан Иванов,изготвя нужния документ, който да послужи за медицински предсъстезателен преглед на отбора на ФК “Надин”.
Според наредбата за провеждане на държавно първенство по футзал за спорно-състезателната 2007-2008 г., всеки отбор е длъжен да има заверен предсъстезателен медицински преглед съгластно НАРЕДБА за първенства и турнири в състемата на БФС за сезон 2007-2008 г. На основание чл.25, т.3, от тази наредба, този преглед трябва да се извърши преди всяка среща в срок не
© Ole-bg.com
по рано от 3 дни, без деня на срещата. Също така ПЪЛНОТО БЕЗОБРАЗИЕ е че според чл.25, т.3 буква “а”-предсъстезателния медицински преглед на състезателите се ИЗВЪРШВА ОТ СПОРТНО-МЕДИЦИНСКИ ДИСПАНСЕРИ И СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ!
Въпреки всичко главния съдия и дежурния делегат ИЗЧAКВАТ около 20 мин да се попълни бланката, след което ДАВАТ НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!!!
Всички опити и молби към длъжностните лица, да се спазят правилниците на БФС от наша страна са отхвърлени и двубоят се състоя!!!
На 04.02.2008 г.(понеделник), съгластно чл.36, т.3 от НАРЕДБА за първенства и турнири в състемата на БФС за сезон 2007-2008 г., е подадена жалба, предвождана от задължителната такса в размер на 100 лева, относно редовноста на проведенета среща и желание за разглеждане на случая и присъждане на служебен резултат в нея. Според същия чл.36, т.3 административния орган, в случая Комисията по футзал при БФС, е длъжна в 24 часов срок да се произнесе.
Днес 19.02.2008 г., въпреки огромното ни желание да сме максимално коректни и търпеливи, отговор и становище по подадена и редовно заплатена за случая такса-НЯМА!!! Нещо повече-вече е изготвена програма за плейофи в държавно първенство на Република България, независимо от фактите и това че срещата за която има подадена жалба има пряко касателство на класирането в държавния шампионат!
Предоставяме тази информация, като смятаме че е крайно време органите които изпълняват административни функции по провеждането на ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ по ФУТЗАЛ са отговорни за НЕСПАЗВАНЕТО НА ПРАВИЛА И НАРЕДБИ НА БФС И ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ И НАКАЗАНИЯ ЗА ТОВА!
Управителен съвет на ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна)







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: