Одесосци скочиха срещу неспазване на наредбите на БФС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:09 / 26.02.2008
383
Декларация

На Ръководството на ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна)

Във връзка с нарушения,неспазване на нормативни документи и наредби на БФС и лични решения на длъжностни лица по провеждане на спортни състезания!



На 02.02.2008 г.(събота) в град Габрово,се проведе срещата от десетия кръг на държавното първенство на Република България по ФУТЗАЛ, между отборите на ФК “Надин” (София) и ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна). Всички детайли и последствия са относно тази среща и произтичат от решения и постъпки свързани с нейното провеждане.
Непосредствено преди началото на срещата, и по точно при проверка на редовно картотекирани състезатели за спорно-състезателната 2007-2008 година, от страна на отборите участници, както и задължителен медицински предсъстезателен преглед на всеки от тях е установено ЛИПСАТА на такова от страна на отбора на ФК “Надин” (София)! Инересен е факта че след няколко минути на суетене и умуване как да се процедира, ДЕЖУРНИЯТ ДОКТОР, следвайки стрикно инструкции и преписвайки от ПРОТОКАЛА ЗА СРЕЩАТА имената на състезателите от ФК “Надин”, пред очите на ДЕЖУРНИЯ ДЕЛЕГАТ на БФС, г-н Тодор Праматаров и ГЛАВНИЯ СЪДИЯ, г-н Йордан Иванов,изготвя нужния документ, който да послужи за медицински предсъстезателен преглед на отбора на ФК “Надин”.
Според наредбата за провеждане на държавно първенство по футзал за спорно-състезателната 2007-2008 г., всеки отбор е длъжен да има заверен предсъстезателен медицински преглед съгластно НАРЕДБА за първенства и турнири в състемата на БФС за сезон 2007-2008 г. На основание чл.25, т.3, от тази наредба, този преглед трябва да се извърши преди всяка среща в срок не по рано от 3 дни, без деня на срещата. Също така ПЪЛНОТО БЕЗОБРАЗИЕ е че според чл.25, т.3 буква “а”-предсъстезателния медицински преглед на състезателите се ИЗВЪРШВА ОТ СПОРТНО-МЕДИЦИНСКИ ДИСПАНСЕРИ И СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ!
Въпреки всичко главния съдия и дежурния делегат ИЗЧAКВАТ около 20 мин да се попълни бланката, след което ДАВАТ НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!!!
Всички опити и молби към длъжностните лица, да се спазят правилниците на БФС от наша страна са отхвърлени и двубоят се състоя!!!
На 04.02.2008 г.(понеделник), съгластно чл.36, т.3 от НАРЕДБА за първенства и турнири в състемата на БФС за сезон 2007-2008 г., е подадена жалба, предвождана от задължителната такса в размер на 100 лева, относно редовноста на проведенета среща и желание за разглеждане на случая и присъждане на служебен резултат в нея. Според същия чл.36, т.3 административния орган, в случая Комисията по футзал при БФС, е длъжна в 24 часов срок да се произнесе.
Днес 19.02.2008 г., въпреки огромното ни желание да сме максимално коректни и търпеливи, отговор и становище по подадена и редовно заплатена за случая такса-НЯМА!!! Нещо повече-вече е изготвена програма за плейофи в държавно първенство на Република България, независимо от фактите и това че срещата за която има подадена жалба има пряко касателство на класирането в държавния шампионат!
Предоставяме тази информация, като смятаме че е крайно време органите които изпълняват административни функции по провеждането на ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ по ФУТЗАЛ са отговорни за НЕСПАЗВАНЕТО НА ПРАВИЛА И НАРЕДБИ НА БФС И ТРЯБВА ДА ПОНЕСАТ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ И НАКАЗАНИЯ ЗА ТОВА!
Управителен съвет на ФК “Одесос-Интерком Груп” (Варна)


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).