Националите по киокушин преследват европейските и световните титли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 27.02.2008
633
Сенсей Христо Трайков: Само за 20-ина дни подготовка повечето ни срещи се решиха чрез реално превъзходство

От Борис Проданов, в. "Черно море"

На 27 януари в Лос Анджелис (щата Калифорния) се проведе откритото първенство на САЩ по киокушин. Официални гости бяха шихан Боб Лоу, шихан Кацухито Горай и сенсей Долф Лундгрен. Групата на Българската карате киокушин федерация с председател сенсей Христо Трайков (IV дан) се завърна със 17 купи - 7 титли, 5 втори места, 4 бронзови отличия и 1 специална награда за най-техничен състезател на Александър Петров. Състезанието не беше леко. Разстоянието е огромно (10 000 км), които не попречиха на отбора да докаже, че нищо не може да го спре. А нашите момичета и момчета ни накараха отново да се гордеем, че сме българи. Имаше много български финали, а нашето знаме беше над всички и неизменно присъстваше на стълбичката.
Нямаше как да не се стигне до този успех,
каза при представянето на варненските медалисти сенсей Трайков. - Знаете, че водим интензивна подготовка, състезателите са с професионален статут. Само за 20-ина дни подготовка повечето срещи на нашите състезатели се решиха чрез реално превъзходство, вазари или ипон в тяхна полза. Победите бяха в истинския дух на киокушин. Малкото загуби също. Битката беше докрай. Очаквах не чак толкова много златни медали - максимум 4. В крайна сметка титлите обаче са 7. Получи се много добре, от 18 дисциплини взехме 16 отличия. Най-радостно е, че състезателите се отпуснаха, увеличавайки своя коефициент на полезно действие. Често поради психологически причини и лоша аклиматизация не всички успяват да постигнат върха на възможностите си. Този път почти нямаше проблеми!
Можех да стана и първа,
коментира на свой ред сребърната медалистка при най-тежките Надежда Петрова. - Но загубих от съотборничката си Данаила Чернева. Ние сме приятелки, сбихме се, тя надделя след продължение. Това не ме отчайва, в друг турнир преследвам титлата!
На същото мнение е младата Ивелина Димитрова, която по аналогичен начин (от съотборничка) се оказа със сребро след финала.
"Трябваше да съм по-креативна на татамито", пък философски отсече Ивелина Банушева. Варненската състезателка остана трета при най-леките, но неведнъж е загатвала, че има потенциал за титла.
Най-трудното бяха самите срещи,
изтъкна носителят на 2 приза от Александър Петров. - Не мога да не съм доволен от медалите, но мога да се справям и по-добре!
"Бях много приятно изненадана, коментира на свой ред сенсей Пролет Василева, един от двата европейски рефери в ЛА. - И момчетата, и момичетата се представиха отлично. Нямаше нещо, което да постави под съмнение успехите ни. Състезателките ни получиха признанието, че българките са най-красивите жени. Бяхме само двама арбитри от Европа, дано сме се представили както бойците!"
Николай Киров пък загуби от съотборник, което го остави на трето място. Той разчита на реванш в скоро време. Същото важи и за вицешампиона в кат. до 80 кг Младен Банушев, който си поставя за цел следващият път титлата да е негова.
Очаквайте европейска отборна титла,
не скри амбициите на тима сенсей Трайков. - Това е валидно както в шампионата на категории, така и в абсолютната, който е на 22 ноември във Варна. Разчитайте добро представяне на жените на световното в началото на април в Токио. И най-вече много положителни емоции, купи, медали и увеличаване спортния престиж на Варна!

Резултатите
Мъже
Кат. до 70 кг:

Александър Петров I място и награда за най-техничен състезател, печели финала с ипон - джодан хидза гери
Никола Киров III място
Георги Василев IV място
Кат. до 80 кг
Стилиян Петров I място
Младен Банушев II място
Кат. + 90 кг
Петър Мартинов II място (загуба след 2 продължения)
Христо Христов III място
Жени:
Кат. до 55 кг:

Анелия Асенова I място (печели финала с ипон - джодан маваши гери), класира се и 3-та на ката
Ивелина Банушева III място
Кат. до 65 кг:
Даниела Динева II място
Катег. + 65 кг:
Данаила Чернева I място
Надежда Петрова II място
Юноши до 14 г.
Деян Братков I място.
Девойки до 14 г.
Александра Маринова I място
Девойки 15 - 17 г.
Станислава Бойчева I място
Ивелина Димитрова II място

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).