Кеби: Корупцията в българския футбол сега е по-голяма от времето на Иван Славков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:16 / 27.02.2008
4111

Футболът е най-популярната игра в света. Клише, но в рамките на България, точно футболът има малко по-различни измерения. Друго измерение е Атанас Атанасов-Кеби. Емблематична фигура в българския футбол, останал в историята като първия футболен президент у нас-на Берое. Кеби беше начело и на варненските елитни Спартак и Черно море. С него разговаряхме на полувремето на мача на моряците с Македония в Бургас.



- Г-н Атанасов, наблюдавате мача на Черно море с Македония. Какви са впечатленията Ви от първите 45 минути на двубоя?
- Наблюдавам любимия си отбор. За мен е огрома радост да гледам Черно море в еврнотурнирни мачове.
- Какво очаквате от моряците?
- Очакванията ми са свързани варненци да победят и да продължат в следващия кръг на надпреварата. Мисля, че в следващия мач-този със Сампдория, ще бъде поднесена най-голямата изненада.
- Как виждате новият отбор на Черно море?
- За първи път ги гледам. С нетърпение чакам да видя какво е направил Никола Спасов, откакто пое отбора.
- Футболен човек като Вас едва ли се вижда занапред без любимия си спорт? Имате ли някакви амбиции да се завърнете начело на някой клуб в България?
- Наистина, трудно е веднъж да си бил толкова близо във футбола и изведнъж да си надалеч. В момента водим преговори с мой колега. Най-вероятно ще поемем управлението и издръжката на отбора на Обзор. този тим е във В група засега, но на стадиона кипи бурен ремонт. мисля, че този тим има възможностите още догодина да заиграев б група.
- Ивайло Дражев има ли нещо общо с този отбор?
- Четох нещо подобно в пресата. Ивайло Дражев няма нищо общо с Обзор. Мога да Ви кажа обаче, че до 10 години в българския футбол ще има много интересни неща.
- Какво имате предвид?
- Много неща ще се променят. Най-вече си мисля, че корупцията във футбола ще намалее.
- Има ли още корупция в българския футбол?
- Да, има. Дори смея да твърдя, че в момента корупцията в българския футбол е по-голяма от преди години. Тук имам предвид конкретно управлението на Иван Славков. Мнението ми е, че Славков остава в като най-добрия ръководител в българския футбол. Човек, който умееше да сплотява различни хора и натури. Към днешна дата се вижда, че Батето липсва страшно много не само на футбола, а и на целия спорт у нас. На този етап корупцията е на доста по-високо ниво. И футболът е много по-фалшив, отколкото преди години. Всичко се прави за пари, купуват се съдии, футболисти, никои не мисли за спорта.
- Какъв е изходът от цялата ситуация според Вас?
- Изходът е в тотална промяна на мисленето и същността на работата.
- Как виждате двата варненски отбора на този етап?
- Mисля, че Черно море ще бъде много по-добре. Миналата година не съм пропуснал мач на моряците. Мисля, че българският футбол трябва да се води от варненци. доказателство за това е всичко, което се случва в Черно море. Виждаме един преобразен отбор, откакто начело на тима е Никола Спасов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).