Александър Томаш: И аз си вкарах автогол при дебюта в А група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:24 / 27.02.2008
336

Капитанът на Черно море Александър Томаш отново бе най-добрият играч на варненци в мача срещу Сампдория. Бившият футболист на ЦСКА вещо дирижираше защитата на варненци, като с Николай Домакинов, Джоров и останалите в отбраната на черноморци не дадоха никакви шансове на нападателите на италианския тим. Ето какво заяви за спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Томаш след мача.

- Паднахте, но смачкахте Сампдория...
- Вие го казвате, за мен е друго. Паднахме с 0:1 и това остава в историята като статистически данни. Видя се истината за футбола, а тя е, че големите отбори използват грешките и от най-малката грешка се възползват.
- Кои бяха малките грешки на Черно море?
- Ако погледнете специално за гола, аз не съм доволен от развитието на цялата ситуация. Не успяхме да се подсигурим. Може би трябваше да изчистя топката в трибуните и имам вина. Започнахме мача по-плахо, явно трябваше да влезем в играта с по-голямо самочувствие.
- Като капитан на отбора какво каза на Даниел Димов в почивката?
- Казах му, че моят дебют в А група бе на същия този стадион. Бях само на 18 години и си отбелязах автогол. Не е загуба.
- Т.е. дал си му страхотен кураж?
- Момчето го заслужава. Ако продължава така да играе, пред него е бъдещето във футбола. Второто полувреме бе на високо ниво.
- Каква бе разликата между Черно море и Сампдория?
- В поднасянето и в гардирането на топката. Разликата е във футболистите на Сампдория, които знаят какво да направят, когато ситуацията е напечена.
- Не гледахте видеозапис от мач със Сампдория. Ти как се беше подготвил за мача? Предполагам от интернет си се осведомявал за състоянието на генуезците?
- Не. Треньорът ни даваше цяла седмица парче по парче за италианците. Запознаваха ни как играят, къде са им слабите страни, къде ние трябва да наблегнем в мача. Мисля, че успяхме във втората част да покажем, че незаслужено загубихме. Това, което ни убегна, бе спокойствието. Мисля, че малко повече трябва да държим топката. Ако са в българското първенство, със сигурност няма да са шампиони.
- И все пак ако Сампдория играе в българската А група, на кое място ще е в шампионата?
- Със сигурност няма да е шампион. Сампдория няма да може да победи Левски, ЦСКА, и Литекс и т. н.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).