Кристиян Дзенони: Физически Черно море бе по-подготвен от нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:26 / 27.02.2008
261

Безспорно, най-опитният и титулуваният състезател на Сампдория е Кристиян Дзенони. Защитникът бе част от знаменития тим на Ювентус преди няколко години, с чийто екип на два пъти триумфира с титлата в Серия А. С торинския клуб Кристиян спечели и Купата на Италия. Има участия и с националната фланелка. В мача срещу "моряците" от Интертото Дзенони не игра, но даде интервю единствено за спортния сайт на Варна www.ole-bg.com.

- Кристиян, не игра срещу Черно море, но как видя мача от скамейката?
- Получи се много добър двубой. Ние сме доволни, тъй като отскоро започнахме подготовката си и тепърва ще навлизаме в ритъм.
- Какви бяха очакванията ви преди срещата?
- Със сигурност знаехме, че ще ни е много трудно в България. Най-малкото беше доста топло за провеждането на мач от подобен ранг.
-Доволни ли сте от резултата?
- Да, разбира се. Това, което се случи на терена, е отлично за нас. Като се имат предвид атмосферните условия и степента на подготовка на отборите, няма как да не сме щастливи от победата над Черно море.
- Предстои реванш в сблъсъка с варненци. Убеден ли си, че ще се класирате в следващата фаза?
- Факт е, че има още един мач, но той е в Генуа. Ние сме фаворити. Имаме седмица да тренираме и най-важно занас ще бъде да сме по-добре физически. Личи си, че още не сме на необходимото ниво. Надявам се да играем малко по-добре и да вкараме повече голове.
- Как ти се стори отборът на Черно море?
- Домакините оставиха отлични впечатления. Физически се видя, че са много добре подготвени. Пролича, че с подготовката са по-напред от Сампдория.
- Как стои въпросът с участието ти в националния отбор на Италия?
- Миналата година имахме контакти със селекционера Роберто Донадони. Взех участие в някои мачове на скуадра адзура. Надявам се, че заапред ще мога отново да съм част от националния отбор. Това е голяма чест за всеки.
- Къде виждаш Сампдория в Серия А през идното първенство?
- Естествено, всички в клуба се надяваме, че ще се представим добре в калчото. Имаме нов треньор и с него ще се опитаме да се класираме колкото можем по-напред в таблицата. Най-малкото да запазим резултатите от миналото първенство.
- Тогава завършихте 9-и, не искате ли да подобрите класирането?
- Разбира се, че искаме. Надяваме се да се класираме за участие в турнира за Купата на УЕФА, но този път да не минаваме през Интертото. Не искаме да играем в предварителни кръгове.


Източник: Калоян Златков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).