Никола Спасов: Играчите в Серия А не са много по--добри от нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 27.02.2008
305


Със сигурност в последно време човекът, който излъчва най-голяма увереност в думите си, е старши треньорът на Черно море Никола Спасов. Преди мачовете със Сампдория наставникът заяви, че ще играе, за да елиминира италианците! И в двете срещи той надигра съперника, но в крайна сметка загуби нелепо. Преди реванша Спасов втрещи италианските журналисти с думите, че идва за победа ... и бе на косъм да го стори. Той сподели и доста интересни неща след финала на евроавантюрата на моряците.

- Г-н Спасов, какъв е коментарът Ви за мача?

- Няма какво толкова да коментираме, след като бяхме отстранени. Мисля, че бяхме равностойни днес, докато в България надиграхме противника. Момчетата се раздадоха страхотно Съжалявам страшно много заради тях. Бяхме равни с италианците и искахме да спечелим в последните минути, но не успяхме. Истина е, че Сампдория има много добри футболисти, което прави и нашето представяне по-силно. Всички видяхте мача. Не е нужно, след като бяхме елиминирани. Можехме да решим мача при някои ситуации. Не ни достига малко самочувствие в завършващата фаза на атаката. Затова и бяхме отстранени. Ние изпуснахме моментите си. Имаме малко опит, което ни попречи да отбележим гол.

- Как успяхте да мотивирате играчите до такава степен, че да са равностойни на Самп пред 24 000 зрители, при положение че само един Ваш играч е участвал в евротурнирите?

- Бях сигурен, че допълнително ще се мотивираме от добрите условия, които предлага Сампдория като стадион, като тревно покритие и публика. В крайна сметка най-важното беше, че бяхме убедени, че играем добър футбол. Момчетата показаха, че са подготвени игрово, тренират по същия начин, както и играят, и това е гаранция, че няма как да сме слаби.

- Предполагам, че сте доволен от някои неща? Черно море завърши на 6-о място в А група, но беше равностоен на деветия в Серия А?

- Аз мисля, че в тези два мача и предишните срещу Македония момчетата надминаха себе си. Вярвам в това, че когато се работи през седмицата по един перфектен начин, е нормално да играят добре срещу който и да е отбор. Наистина, ако играем срещу Милан, Ювентус или Интер, там има футболисти, които правят разликата. Мнението ми е, че играчите в Серия А не ни превъзхождат толкова много във футболно отношение.

Източник: Калоян Златков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).