Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Живко Господинов: Има доста сиви кардинали в Спартак
Автор: Екип Varna24.bg 18:30 / 27.02.2008Коментари (0)320
© Ole-bg.com

Бившият национал се чувствал ненужен в лагера на соколите, не свършил никаква работа като селекционер на клуба

Жиката, както го наричат близките му, напусна Спартак. Легендата на соколите се бе завърнал в клуба на поста селекционер, когато във Варна дойде и Пламен Гетов. Само след 4 месеца престой в клуба Господинов напусна, както това стори и Пламен Гетов малко по-рано. Решението на Жиката бе обявено малко преди коледните празници, но за първи път говори по темата едва сега.

- Защо се стигна до напускането ти?
- Мисля, че първо трябва да започнем с въпроса защо се върнах в Спартак и тогава да минем към дугите теми.
- Добре. Защо се завърна?
- Единствената причина, заради която се завърнах, е Пламен Гетов. Когато той дойде във Варна, ме помоли да стана селекционер и предложи на Наско Атанасов да поеме отбора. Самият Пламен беше главен мениджър на тима.
- Какво се случи по-нататък?
- Няма значение колко време сме били в клуба. Важното е, че напуснахме.
- Какви са конкретните причини за напускането ти?
- Когато Пламен Гетов си тръгваше, аз застанах морално зад него. Все пак заради Пламен се върнах в клуба. След като той напусна, останах само заради уважението, което имам към Иван Славков.
- А Пламен Гетов защо напусна?
- Единствената причина е, че между него и Наско Атанасов имаше разногласия, които в някои моменти отиваха към скандал. Ако си спомняте, на първата пресконференция, която даде Пламен Гетов, той заяви, че ще ръководи абсолютно всичко в клуба. Това означава, че той щеше да ръководи цялата спортно-техническа част. Разногласията тръгнаха отпреди мача с Видима-Раковски (б.а. - двубоят във Варна завърши 0:0). Те бяха свързани със състава на тима. Ставаше въпрос защо някои хора не играят. Като име и главен мениджър Пламен Гетов има право да изразява мнението си и относно състава. Не да налага, а да помага.
- А ти какво свърши в клуба за тези 4 месеца?
- В интерес на истината аз не свърших абсолютно нищо. Бях представен като селекционер, което означава, че трябва да наблюдавам футболисти, за което бях готов. На няколко пъти казах и на Пламен Гетов, и на Наско, че вече имам представа от какво се нуждае отборът и какви играчи ни трябват. Трябваше да наблюдавам футболисти и като свърши полусезонът, да са наши. Всичко обаче си мина и замина. Трябваше да обикалям и да гледам състезатели. Отидоха само на един мач в Несебър, който не се състоя. Така че ако аз не съм свършил нищо, вината не е моя. Бил съм готов каквото ми кажат, това да правя.
- Конкретната причина за напускането ти не е ясна.
- Конкретната причина е, че аз бездействах в клуба, в който израснах. Всеки може да оцени какво съм направил за Спартак. Аз обаче се чувствах чужд човек. Просто една фигура, която не знае за какво стои на стадиона. На мен ми беше ясно, че след напускането на Пламен Гетов и отношението на някои хора аз също съм пред напускане. Когато бяхме с Пламен, изпитвах удоволствие да ходя на стадиона. С него постигнахме победи и добри мачове. След като той си тръгна, все едно, че не съм бил там. Не искам да се сещам.
- Има ли сиви кардинали в цялата схема?
- Има. Доста са в Спартак. Нека хората си направят изводите. Когато Пламен беше тук, ние спечелихме 8 точки и вкарахме 5 гола за 6 мача. Той си тръгна и ни за 6 мача спечелихме 3 точки и вкарахме 1 гол. Когато той беше тук се представихме повече от добре - в мачовете с Литекс и Левски. Направихме 2 победи навън. Това за отбор като Спартак е много. Някои хора сложиха собственото си Аз пред клуба. Самото присъствие на Пламен Гетов като име и личност в Спартак е много. Какво ли не чух от доста време насам? Че нищо не правел за отбора, пречел.
- Излиза така, че Пламен Гетов е довел Наско Атанасов в клуба, а после Наско го гони?
- Това е истинската причина. Пламен Гетов дойде да работи за Спартак, а не за себе си. Направи си един извод. Пламен Гетов си тръгва една сутрин за неговото село. Тук вмятам, че Иван Славков много съжаляваше за неговото напускане и направи всичко възможно да остане, но Пламен си беше взел решението. Сега си представи за какво става въпрос - администраторчето на отбора му се обажда и му казва, че няма да пътува за мача със Сливен за Купата на България?! Как ще си го обясниш? И какво следва. Малко след това сменят Коце Костадинов и за треньор на вратарите е назначен кой? Администраторчето. После пък излиза в някакъв сайт, че съм бил освободен. Коце Костадинов бе освободен заради слаба форма на вратарите. Ами откакто го няма него, последните три мача ги загубихме заради вратарски грешки. Това са мачовете с Локо (Пловдив), Черно море и Марек.
- Иван Славков знае ли всичко това?
- Иван Славков е един човек, който осигурява парите, а има хора, които се занимават със спортно-техническата част. Той е ангажиран с бизнеса си и общинските задължения. Той не може да направи всичко.
- Какво ще правиш от тук нататък?
- Няма да работя повече там. Аз съм ненужен. Не върша нищо и не мога да им свалям шапка. Аз искам да работя и да се занимавам с това, което разбирам. Това е.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: