Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Красен Кралев: Ще помогнем на Спартак, като ги бием
Автор: Екип Varna24.bg 18:39 / 27.02.2008Коментари (0)521
© Ole-bg.com

Красен Кралев бе гост в пресцентър "Глас" ден преди дербито на Варна Черно море - Спартак. Босът отговори на всякакви въпроси, включително и на провокации, свързани с евентуално "полягване" от страна на моряците.

- Ще има ли дерби, г-н Кралев? Всякакви слухове се носят из Варна.
- Естествено е да има такива слухове и да се говори. Ще се опитаме да им помогнем, като спечелим и двата си последни мача от първенството. Сметките показват, че тогава Черно море ще изпълни програмата си и ще остане на 5-о място в класирането. Това ще значи и че ще сме се класирали за Интертото и целите ни ще са изпълнени. Гледаме си нашите задачи. Това е приоритетът ни. Надявам се и двата ни мача да са успешни докрая.
- Как ще коментирате едноличното решение на Борислав Александров рефер на двубоя да е Николай Йорданов?
- Борето Александров пое отговорността. Това може да е само похвално. След този така наречен жребий. С условности го казвам, защото някои съдийски назначения са странни. На няколоко пъти арбитрите предизвикаха доста полемики във футболните среди. В предишния кръг Александров назначи еднолично рефер за мача Марек - ЦСКА. Този двубой бе с изключителна важност за титлата и изпадащите. Цветан Георгиев се справи с мача. Николай Йорданов ще се справи. Той е един от малкото съдии у нас, които могат да се справят с такъв мач. За съжаление, нямате възможност да видите как ни свирят на чужд терен, а и видяхте във Варна как се държат арбитрите спрямо нас. Двубоят ни с Локо (Пд) не трябваше да завършва със загуба 0:2. Антон Генов повлия на крайния изход. Остави ни и без най-добрия ни нападател за мача с Литекс. Радостното е, че всичко приключи добре. Николай Йорданов води мача ни с Левски 1:1 във Варна. Нямаше грешка в тежък двубой. Сега е не по-малко напрегнато. Поздравления за Борето Александров, че намери сили да определи еднолично рефера за дербито на Варна. Потвърждавам тезата си, че конфликтите в българския футбол не трябва да се търсят в този човек, а в порочната практика на някои съдии да се престарават в реверансите си към някои тимове. Както беше и при предишното ръководство на БФС. Дълги години знаете как се управляваше съдийството в България. Остатъците тежат и до днес. Ние сме клуб, изключително толерантен към младите рефери. Бъркали са, но не сме коментирали и не сме викали чужд съдия. Това е нашият втори шанс, който даваме на българското съдийство. Дано и в мачът със Спартак и с Рилски спортист да се представят на ниво.
- Готови ли сте за всякакви провокации извън футбола?
- Готови сме за всичко. Не трябва да има подобни неща. Това е една игра, не трябва да се превръща във война. Ако някой иска да се представи добре в първенството, трябва да излиза във всеки мач с най-доброто, с което разполага и да търси максимален точков актив - това което прави Черно море. Не сме правили услуги на никой от другите тимове. Искаме да зарадваме привържениците си. Всички наши играчи са в пълна бойна готовност.
-Има ли завишени премии преди тази среща?
- В началото на сезона сме определили всичко. Футболистите са наясно с правилата. До момента всичко върви по график. Единственото нещо, което мога да си позволя да кажа, е целта ни за 5-о място в таблицата.
- От другия клуб канили ли са Ви на приятелски обяд или вечеря?
- Няма такова нещо. Колегите са отскоро във футбола, но мисля, че са наясно с правилата. Искрено се надявам всичко да се реши на терена. Битката е повече в последните мачове през последните години. Дано мачът не се превърне в корида, а да бъде едно истинско дерби. Да се играе футбол. Дано след мача коментираме футболни неща с Вас. Нямаме никакви колебания спрямо морала на нашите играчи. Финансовите ни задължения са изчистени с играчите.
(Заб. - използвани са въпроси и на други медии)







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: