Красен Кралев: Ще помогнем на Спартак, като ги бием

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:39 / 27.02.2008
521

Красен Кралев бе гост в пресцентър "Глас" ден преди дербито на Варна Черно море - Спартак. Босът отговори на всякакви въпроси, включително и на провокации, свързани с евентуално "полягване" от страна на моряците.

- Ще има ли дерби, г-н Кралев? Всякакви слухове се носят из Варна.
- Естествено е да има такива слухове и да се говори. Ще се опитаме да им помогнем, като спечелим и двата си последни мача от първенството. Сметките показват, че тогава Черно море ще изпълни програмата си и ще остане на 5-о място в класирането. Това ще значи и че ще сме се класирали за Интертото и целите ни ще са изпълнени. Гледаме си нашите задачи. Това е приоритетът ни. Надявам се и двата ни мача да са успешни докрая.
- Как ще коментирате едноличното решение на Борислав Александров рефер на двубоя да е Николай Йорданов?
- Борето Александров пое отговорността. Това може да е само похвално. След този така наречен жребий. С условности го казвам, защото някои съдийски назначения са странни. На няколоко пъти арбитрите предизвикаха доста полемики във футболните среди. В предишния кръг Александров назначи еднолично рефер за мача Марек - ЦСКА. Този двубой бе с изключителна важност за титлата и изпадащите. Цветан Георгиев се справи с мача. Николай Йорданов ще се справи. Той е един от малкото съдии у нас, които могат да се справят с такъв мач. За съжаление, нямате възможност да видите как ни свирят на чужд терен, а и видяхте във Варна как се държат арбитрите спрямо нас. Двубоят ни с Локо (Пд) не трябваше да завършва със загуба 0:2. Антон Генов повлия на крайния изход. Остави ни и без най-добрия ни нападател за мача с Литекс. Радостното е, че всичко приключи добре. Николай Йорданов води мача ни с Левски 1:1 във Варна. Нямаше грешка в тежък двубой. Сега е не по-малко напрегнато. Поздравления за Борето Александров, че намери сили да определи еднолично рефера за дербито на Варна. Потвърждавам тезата си, че конфликтите в българския футбол не трябва да се търсят в този човек, а в порочната практика на някои съдии да се престарават в реверансите си към някои тимове. Както беше и при предишното ръководство на БФС. Дълги години знаете как се управляваше съдийството в България. Остатъците тежат и до днес. Ние сме клуб, изключително толерантен към младите рефери. Бъркали са, но не сме коментирали и не сме викали чужд съдия. Това е нашият втори шанс, който даваме на българското съдийство. Дано и в мачът със Спартак и с Рилски спортист да се представят на ниво.
- Готови ли сте за всякакви провокации извън футбола?
- Готови сме за всичко. Не трябва да има подобни неща. Това е една игра, не трябва да се превръща във война. Ако някой иска да се представи добре в първенството, трябва да излиза във всеки мач с най-доброто, с което разполага и да търси максимален точков актив - това което прави Черно море. Не сме правили услуги на никой от другите тимове. Искаме да зарадваме привържениците си. Всички наши играчи са в пълна бойна готовност.
-Има ли завишени премии преди тази среща?
- В началото на сезона сме определили всичко. Футболистите са наясно с правилата. До момента всичко върви по график. Единственото нещо, което мога да си позволя да кажа, е целта ни за 5-о място в таблицата.
- От другия клуб канили ли са Ви на приятелски обяд или вечеря?
- Няма такова нещо. Колегите са отскоро във футбола, но мисля, че са наясно с правилата. Искрено се надявам всичко да се реши на терена. Битката е повече в последните мачове през последните години. Дано мачът не се превърне в корида, а да бъде едно истинско дерби. Да се играе футбол. Дано след мача коментираме футболни неща с Вас. Нямаме никакви колебания спрямо морала на нашите играчи. Финансовите ни задължения са изчистени с играчите.
(Заб. - използвани са въпроси и на други медии)


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).