Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Матушев: И от Космоса да дойде треньор, трябва да имаш хора зад гърба си
Автор: Екип Varna24.bg 18:42 / 27.02.2008Коментари (0)388
©

Освободеният от треньорския пост в Спартак Неделчо Матушев прие философски раздялата със соколите. Специалистът запази хладнокръвие и предпочете да не влиза в полемики с ръководството. Матушев е убеден и че отборът ще запази мястото си в А група.

- Здравейте, г-н Матушев! Къде Ви откривам?
- У дома. Почивам си. Знам какво ще ме питате и Ви отговарям - такава е работата ни. Времето ще ни покаже някои неща. Аз съм достоен човек, който държи на професията си. Още след мача с Ботев споменах някои неща. Така са решили и преценили от ръководството на клуба, така са постъпили.
- Как се чувствате, след като Ви освободиха от поста старши треньор на соколите?
- Не драматизирам. Съжалявам за огромната публика, която има Спартак. Това е име и авторитет. Във Варна повечето фенове на футбола са спартаклии. Дано това, че вече не съм в отбора да е за добро. Най-лошото е, че дойдох с голям мерак и амбиции да направя нещо. Във Варна видях много добри неща. Но пък за един треньор трябва подкрепа и време. Ръководството обаче иска нещата да се променят веднага и това някак си не е реално.
- Доволен ли сте от свършеното в Спартак?
- Не мога да съм недоволен от нашата работа като ръководство и треньори. Мисля, че направихме всичко възможно да радваме зрителите. От своя страна, играчите също даваха максимума от себе си и в тренировките, и в мачовете. Явно това са моментните възможности на тима.
- Какво заварихте, когато поехте отбора?
- Заварих някои футболисти с нарушена подготовка. Постарахме се да влязат в ритъм. Аз лично съм убеден, че Спартак много скоро ще започне да изглежда по друг начин. Играта ще се подобри.
- Ще се спаси ли тимът от изпадане според Вас?
- Вярвам, че Спартак няма да изпадне. Дори може и да отидат по-напред в класирането. В тези 5 мача, които остават до края на шампионата, може да се случи всичко. Мисля си, че Спартак се нуждае от малко шанс и късмет и всичко ще е наред.
- Изказвате се ласкаво за отбора, но с какво настроение сте спрямо соколите?
- Оставам с много добри чувства към този клуб. За това спор няма.
- Имате ли вече планове за работа?
- Аз, ако искам, може и утре, и вдругиден да започна отново с треньорството. Обаче ще започна след като свърши първенството. Нещо повече, сега, като не съм вече треньор на Спартак, всеки ми казва, че е по-добре, че ме няма. Никой обаче не ми го каза в очите, когато дойдох във Варна. Не съжалявам. Това е опит и рутина. Вече знам за какво става въпрос в Спартак. Но няма смисъл от полемики. Аз съм доволен от това, което видях - феновете на отбора. Много са запалени. Именно заради тях един треньор трябва да работи и да дава всичко от себе си. Малко съм притеснен, защото цялата работа можеше да свърши както трябва, но пак ви казвам, убеден съм, че Спартак няма да изпадне. Дано и новият треньор да успее.
- Имате ли някакви претенции към ръководството?
- Никакви. Аз съм горд човек и не се предавам. Има нещо друго обаче. Ако ще да и от Космоса да дойде треньор, трябва да имаш хора зад гърба си. Възгледите на ръководството трябва да застанат зад твоите. Сега под влияние на емоция може да кажа и нещо, което не трябва. Важното е да не си създаваш врагове. Времето ще покаже кой е бил прав в моята ситуация.

Източник: Калоян Златков







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: