Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Радо Станев доволен от преминаването си в Арис
Автор: Екип Varna24.bg 18:50 / 27.02.2008Коментари (0)316
©

Преди два дни варненският вратар Радостин Станев подписа договор с кипърския Арис (Лимасол). Юношата на Спартак (Варна) изкара трудни шест месеца, в които се възстановяваше от контузия, а освен това разтрогна чрез ФИФА с бившия си клуб Насионал (Букурещ). След като се възстанови от травмата Радо поддържаше форма със Спартак. Бившият вратар на ЦСКА, Локо (Сф), Легия (Варшава, Полша) и Шинник (Ярославл, Русия) се съгласи да сподели впечатленията си от новия клуб пред "Позвънете Новини"

- Радо, разкажи нещо повече около трансфера ти в Арис?
- Обадиха ми се и отидох в сряда за медицинските прегледи, които бяха сутринта. Всичко мина добре. После ходих в офиса на президента, където бе и моето официално представяне пред медиите. Имаше пресконференция, на която и аз споделих впечатленията си от трансфера и очакванията си за предстоящия сезон.
- За колко време е договорът ти?
- За една година. Много съм доволен от условията. Осигуряват ми всичко - кола, къща, добри финансови условия. Няма как да не съм щастлив, при положение, че половин година не съм играл. Хората ме искат още от октомври миналата година. Идваха в Букурещ да гледат мачове на Насионал. Тогава обаче президентът на румънския ми отбор им казал, че цената ми е 100 хиляди долара. Това е отказало ръководството на Арис, тъй като кипърците не плащат трансферни суми. Преди две-три седмици пак се свързаха с мен, преговаряхме и се разбрахме.
- Кога започва подготовката ви и какви са амбициите пред отбора?
- Събираме се на 9 юли, тъй като кипърското първенство започва чак на 1 септември. Все пак времето е много горещо и затова са фиксирали тази късна дата за стартиране, докато пък през зимата няма почивка. Президентът на отбора е строителен магнат и е обявил сериозни цели пред отбора, свързани с челните места в класирането.
- Има ли други чужденци в отбора?
- Да, има четирима румънци, като с двама от тях съм бил съотборник. Също така в Арис е и един чех, който е привлечен от Спарта (Прага) и с който също играхме заедно, но в Шинник. Това го разбрах, когато отидох за медицинските ми прегледи, не съм го знаел по-рано. Така обаче става перфектно, тъй като ще съм и с доста приятели в отбора.
- Имаше ли други оферти?
- Да, сега след като всичко е свършило, мога да обявя. Имах покана от Вячеслав Грозни да подсиля Арсенал (Киев). Разговаряхме няколко пъти, но те ме искаха първо само за четири мача до края на първенството и нямаше смисъл. Имах и сигурен вариант за Азербайджан. Трябваше да пътувам там на 15 юни, но все пак гледам и комфорта на моето семейство. Кипър и Азербайджан са съвсем различни страни. Лимасол е хубав град. Освен това кипърското първенство става все по-силно и не смятам, че съм направил крачка назад. Целта ми беше да не се връщам още в България. Родният ми клуб също винаги е вариант за мен и при интерес от Спартак един ден ще се завърна във Варна.
- Предният ти отбор Насионал (Букурещ) изпадна от румънския елит.
- Да, така е. С тях още се съдим. Не са ми изплатили едни суми и ще си ги търся до последно. Надявам се да има положителен развой на този казус.



Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: