Радо Станев доволен от преминаването си в Арис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:50 / 27.02.2008
316

Преди два дни варненският вратар Радостин Станев подписа договор с кипърския Арис (Лимасол). Юношата на Спартак (Варна) изкара трудни шест месеца, в които се възстановяваше от контузия, а освен това разтрогна чрез ФИФА с бившия си клуб Насионал (Букурещ). След като се възстанови от травмата Радо поддържаше форма със Спартак. Бившият вратар на ЦСКА, Локо (Сф), Легия (Варшава, Полша) и Шинник (Ярославл, Русия) се съгласи да сподели впечатленията си от новия клуб пред "Позвънете Новини"

- Радо, разкажи нещо повече около трансфера ти в Арис?
- Обадиха ми се и отидох в сряда за медицинските прегледи, които бяха сутринта. Всичко мина добре. После ходих в офиса на президента, където бе и моето официално представяне пред медиите. Имаше пресконференция, на която и аз споделих впечатленията си от трансфера и очакванията си за предстоящия сезон.
- За колко време е договорът ти?
- За една година. Много съм доволен от условията. Осигуряват ми всичко - кола, къща, добри финансови условия. Няма как да не съм щастлив, при положение, че половин година не съм играл. Хората ме искат още от октомври миналата година. Идваха в Букурещ да гледат мачове на Насионал. Тогава обаче президентът на румънския ми отбор им казал, че цената ми е 100 хиляди долара. Това е отказало ръководството на Арис, тъй като кипърците не плащат трансферни суми. Преди две-три седмици пак се свързаха с мен, преговаряхме и се разбрахме.
- Кога започва подготовката ви и какви са амбициите пред отбора?
- Събираме се на 9 юли, тъй като кипърското първенство започва чак на 1 септември. Все пак времето е много горещо и затова са фиксирали тази късна дата за стартиране, докато пък през зимата няма почивка. Президентът на отбора е строителен магнат и е обявил сериозни цели пред отбора, свързани с челните места в класирането.
- Има ли други чужденци в отбора?
- Да, има четирима румънци, като с двама от тях съм бил съотборник. Също така в Арис е и един чех, който е привлечен от Спарта (Прага) и с който също играхме заедно, но в Шинник. Това го разбрах, когато отидох за медицинските ми прегледи, не съм го знаел по-рано. Така обаче става перфектно, тъй като ще съм и с доста приятели в отбора.
- Имаше ли други оферти?
- Да, сега след като всичко е свършило, мога да обявя. Имах покана от Вячеслав Грозни да подсиля Арсенал (Киев). Разговаряхме няколко пъти, но те ме искаха първо само за четири мача до края на първенството и нямаше смисъл. Имах и сигурен вариант за Азербайджан. Трябваше да пътувам там на 15 юни, но все пак гледам и комфорта на моето семейство. Кипър и Азербайджан са съвсем различни страни. Лимасол е хубав град. Освен това кипърското първенство става все по-силно и не смятам, че съм направил крачка назад. Целта ми беше да не се връщам още в България. Родният ми клуб също винаги е вариант за мен и при интерес от Спартак един ден ще се завърна във Варна.
- Предният ти отбор Насионал (Букурещ) изпадна от румънския елит.
- Да, така е. С тях още се съдим. Не са ми изплатили едни суми и ще си ги търся до последно. Надявам се да има положителен развой на този казус.



Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).