Батето: Шеф на Левски искаше да спечели 450 000 лв от трансфер на един играч

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:05 / 27.02.2008
563

Една от най-коментираните личности в днешни дни безспорно е тази на Иван Славков. Батето за пореден път хвърли медийни бомби. С него разговаряхме в хотел "Прилеп" на варненския спортен общественик Емил Минчев. Именно при него Славков отседна, след като откри клуба на спортния деятел във Варна.


- Ще се оправи ли футболът ни г-н Славков?
- Трудна работа. Много трудна. Защо Пената имаше успехи? Защото в българския футбол нямаше чужденци. С Пената съм много близък, за малко бяхме и понамръщени с него. Той имаше за всеки пост по четирима българи. А сега - сбиртокът от чужденци, които вършеят из нашите терени, не оставя място за това, което и Варна, и София, и Бургас, и който и да е град - Видин, Русе, дадоха на българския футбол. Няма ги. Така че не съм оптимист. Няма значение кой ще е треньор на националния отбор. Продукцията е една и съща. Който и да дойде, с плява не се печели слава.
- Как приема Пената разочароващите резултати от мачовете с Холандия и Албания?
- Тежко го приема, разбира се. Аз му казах предварително да си вземе парите напред. Сега ще му отрежат заплатата. Работата е неспасяема и той трябваше да си вземе всичко накуп. Ами ще дойде Бербатов и Мартин, които вземат по 100 000 долара на седмица и какво? Да го ритнат, да му счупят крак, така ли? Ами няма да стане просто. Да го контузят и да си изтърве парите.
- Нали става въпрос за чест все пак?
- Ама каква чест, бе? Няма такова нещо вече.
- А Пенев чувства ли се употребен в националния отбор?
- Не, няма такова нещо. Той си пое националния отбор съвсем съзнателно и трябваше да събере най-доброто с което разполага.
- А какво е мнението Ви за клубните ни отбори и провала в евротурнирите?
- Същата работа е и там. Навремето, когато запознах Пламен Тимев-Ганди с Васил Цонев, Васко ме бута и ми вика: Погледни го тоя, бе. Как с тая касапска физиономия се е уредил за архитект? (Смее се). Та и сега. Погледнете какви треньори има у нас с касапски физиономии.
- Е, но миналата година единият ни отбор постигна успехи в евротурнирите...
- О, големи. Вкараха 1 гол в Шампионската лига. Няма да му кажа името, но дойде един мениджър да купува играч на "Левски" и го пита колко струваш, а играчът казва 300 000 лева. Шеф на "Левски" обаче отсече 750 000 лв. 450 000 лв. щяха да влязат в джоба му. За какво говорим?!
- Кой ще стане шампион и нещо да кажете за парите на Прамод Митал в ЦСКА?
- Аз мислих, че "Литекс" ще стане, ама нещо не познах. Не става без публика, а такава в Ловеч няма. Има пари, дава ги. Не мога да си обясня и треньорските смени у нас. Колкото до парите на Прамод Митал - той ги изнесе вече. Както стана с БТК, с външния ни дълг, така и с продажбата на "Кремиковци". Митал си взе вече парите, а "Кремиковци" отива на скрап. ЦСКА е наникъде. Както казваше Васил Цонев, лека му пръст, "един за всички, а сите за никъде".
- Тръгна ли нагоре родният футбол след Вашето напускане?
- Вие кажете. Аз за някъде, където съм бил, не давам оценки.
- Мислите ли, че държавата може да помогне за възхода на футбола?
- Не е работа на държавата да оправя футбола. Коя държава го прави?
- За базите става въпрос...
- Никъде по света държавата не се занимава с футбола. Всичко сме оправили, че и с футбола да се занимава. Това за базите е ясно. Вземат площи и вдигат молове и жилищни кооперации.
- А нашите съдии толкова слаби професионалисти ли са, или са си просто слабохарактерни?
- Не са слаби. Долавям иронията. Ама по мое време бях забранил да се коментират съдиите. Те са наплашени. Не трябва да им се обръща внимание на тези приказки. Знае се кой командва съдиите. Венци Стефанов посочва, че това е Наско Сираков. Изобщо българското съдийство се е превърнало в женски пазар. Друг момент е, че им вдигнаха таксите. Напрежението също се покачва оттам. Послушниците не искат да изгубят над 1000 лв. и затова свирят каквото трябва, а не каквото видят. Аз лично съм гледал 3 мача на италианеца Пиерлуиджи Колина, които тотално осра. Ако това се беше случило в България, какво ще стане?
- Оглавявахте институции като БНТ, БОК, БФС и т.н. Къде се представихте най-добре според вас?
- Сред жените (смее се).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).