Никола Спасов за разгрома, феновете, селекцията, Кривия и Тошко Колев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:07 / 27.02.2008
492

Наставникът на Черно море Никола Спасов бе много доволен от успеха над Видима и благодари на футболистите си за раздаването им в срещата. Ето какво каза той пред журналистите на пресконференцията след двубоя.
- Г-н Спасов, коментарът ви за двубоя?
- Лесно е да се говори след такава победа. Момчетата бяха перфектни от самото начало до края на мача. Не подцениха в нито един момент противника. Мачът започна лесно и така завърши. Решихме го много бързо. Един двубой, в който резултатът говори сам за себе си. Един мач, който контролирахме от самото начало. На пръв поглед изглежда лесен след такъв резултат. Но в крайна сметка лесен го направиха футболистите, които от самото начало влязоха концентрирани и изпълниха всичко както трябва. След като има концентрация и максимално себераздаване е лесно да се побеждава.
- Има ли нещо, което не ви хареса в играта на отбора ви?
- Да не ми хареса е силно казано. Имаше моменти, в които можехме да постигнем повече голове.
- Пуснали сте хронометъра на часовника си. Това ли е новото начало за Черно море?
- (Смее се) Аз мисля, че Черно море дали с мене или без мен винаги ще върви напред. Така че не мога да кажа, че това е едно ново начало за Черно море. Аз мисля, че Черно море има поставено ново начало при идването на новото ръководство.
- Днес отборът се забавляваше. Какво му пречеше да го прави от началото на сезона?
- В последните месеци играем сполучливо. Имаме само една загуба - на чужд терен от ЦСКА. Направихме някои по-слаби представяния. Не можахме да победим на собствен терен Марек и Беласица, което беше решаващо. Това са точки, които ни прилягаха и заслужавахме да ги вземем. Поддържаше се едно много високо напрежение постоянно, което също пречеше на играта на отбора. Но след победа в дербито срещу Спартак мисля, че момчетата се освободиха тотално и днес го показаха. Мога да ви кажа, че аз бях през цялото време спокоен и сигурен, че днес ще постигнем една добра победа.
- Какво искате да кажете на тези, които в предишните мачове викаха оставка, а сега ви скандираха името?
- Аз и тогава, когато викаха срещу мен, казах, че хората имат право. В крайна сметка оставам на това мнение, че хората са подвластни на емоциите си. Искат винаги да се побеждава, да се играе добре, и да се бие с такива разлики. Но не винаги се получава, защото футболът е една съвкупност от фактори, които влияят на процеса на един отбор. Не се сърдя на никого.
- Кажете нещо за селекцията през зимата?
- Отборът не е завършен все още. Има какво да се желае на определени постове. Мисля, че има нужда от нови попълнения и при всички положения ще се разделим с някои футболисти. Така че ще има движение на играчи.
- Джалма и Фабиньо отново не бяха в групата. Те ли ще са първите, с които ще се разделите?
- Мое решение бе в последните мачове двамата да не бъдат в групата. Не оправдаха моите очаквания досега. Затова в последните мачове реших да дам възможност на други футболисти. Не можаха да разкрият качествата си и затова са извън групата. След като завърши мача в сряда за Купата ще седнем и ще решим кой остава и кой не.
- Реакцията на публиката при смяната на Тошко Колев показа ли правилния път?
- Разбира се. Аз никога не съм бил против младите футболисти. Още от самото начало сте свидетели, че се опитвам да налагам всичките ни млади играчи. Лятото започна Даниел Димов, след това постепенно Владко Костадинов, сега на края вече когато Тошко Колев придоби още по-голямо самочувствие, виждате, че му дадох шанс. Аз бях сигурен, че ще направи добър мач, защото е в добро състояние. Тошко ще получава и занапред възможности да играе. Естествено, че това е пътят.
- След силния сезон, който направи Кривия със сигурност за него ще има оферти. Ще успеете ли да го задържите?
- Не виждам причина да не го задържим, ако става въпрос до края на първенството. Нито имам съмнения, нито в някакви разговори той е загатнал, че няма да остане. Сашо има договор до края на шампионата и със сигурност ще го изпълни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).