Евгени Генчев: Трябва да премахнем провинциалното мислене сред момчетата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:12 / 27.02.2008
576
Крайният нападател Мирослав Градинаров трябваше да замине за Иран, но не го пуснахме


Евгени Генчев, добре познат като екстреньора на БАСК и настоящ спортен директор на тима, не отказа да сподели виждането си за варненския отбор и неговото представяне в Националната волейболна лига. Той разкри проблемите на отбора и това, което според него трябва да се промени.

- Г-н Генчев на какво се дължи колебливото представяне на тима?
- Волейболистите играят повече на отливи, няма приливи. Причините не са по-различни от миналогодишните. Загубите до голяма степен се дължат на неувереността. Това се надявахме да променят новите попълнения. Моето мнение е, че провинциалното мислене в момчетата надделява. Като единици са много по-добри от техните колеги от другите отбори, но им липсва самочувствие.
- Непреодолим тим ли е ЦСКА?
- Не. На турнира в София Пирин го победи, въпреки че разложкият тим бе в криза след двете поредни загуби. Истината е, че нашият отбор не може да се изкачи по-напред от 6-о място на този етап. Трябва да мислим за плейофите. Два силни мача и може да влезам в четворката. И шестте отбора искат да станат шампиони, но шанс имат тези, които са на челните три места. Домакинският фактор играе роля единствено в Разлог и Дупница.
- Ще има ли наказания за загубите?
- Засега няма, но няма да се учудя да има. Това обаче не зависи от мен. До момента момчетата са получавали навреме и на 100% заплатите си. Всички волейболни шефове тази година са вложили много средства с цел отборите им да заемат челна позиция. Левски Сиконко също се представя слабо и момчетата са на минимални заплати.
- Контузените проблем ли са за отбора?
- Не, Родолфо е с хронична контузия, той е казал, че ще играе с болка и ще се оперира след края на сезона. При него проблемът може да се отстрани само оперативно.
- Какво искате да се промени?
- Искам да се промени мисленето. Играта ги води, това е присъщо на децата, за да постигнат успех, трябва да мислят.
- Някои от играчите получавал ли е предложения в трансферния прозорец?
- Мирослав Градинаров имаше самолетен билет за Иран, трябваше да замине за месец за плейофите, но не го пуснахме.
- Следващият съперник...
- В събота и неделя играем с Марек(Дупница). Надявам се вече да победим за морал, състезателите трябва да го направят заради себе си, a и го заслужават.
- Евгени Петков влезе ли във форма?
- На мачовете в София влезе, помага най-вече със сигурност и хъс.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).