Батето: Ако Пената ни класира, ще му вдигна паметник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 29.02.2008
569
Бившият президент на Българския футболен съюз и Българския олимпийски комитет Иван Славков-Батето присъства на представянето на книгата за варнеския легендарен колоездач Алекси Николов-Царя на педалите. Славков се съгласи да отговори на въпроси свързани с родния клубен футбол и с националния отбор.
Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"
- Г-н Славков, кой според вас ще стане шампион на България?
- Литекс! Това е най-сериозният отбор. Ако има логика във футбола ловчанлии трябва да са шампиони.
- Бяхте ли изненадан от отпадането на Левски и ще живне ли отборът сега. Знаем, че този клуб Ви е тръпка?
- Аз не съм изненадан. Знаех, че ще загубят. Аз казах, че втория мач ще бъде 1:1. Все пак залогът бе 1:11. Как да се минат и да не спечелят парите (смее се). А за това дали ще живнат - те вече живнаха. Нали биха Вихрен (смее се).
- Смятате ли, че бе правилен избора на Димитър Пенев за национален селекционер?
- Сложиха го в един много противоречив момент. Може да се каже, че той е в изгодна позиция. Взима отбора в един момент, в който четата е разбита. Тоест ако пропадне, той няма да е виновен. Сега футболния съюз се занимава само с националния отбор и видяхте какво мазало стана още от първия кръг, и то от никакви мачове.
- А може ли да класира отбора за европейското?
- Всичко е възможно. През 1994 г. как се класирахме. В последния мач. Кой вярваше, че Франция от два мача вкъщи няма да вземе една точка. Кой го вярваше това нещо? Тоест, чудеса стават. Футболът и затова е магия. Обаче, ако спечелим, аз лично ще му издигна паметник насред София. На центъра, до "Цар Осводител".
- Какви са отношенията Ви с Боби Михайлов?
- Добри! Виждаме се семейно, говорим си. Каня го вкъщи на обяд, на вечеря. Той също ме кани. Отношенията ни са приятелски. Аз на него не му давам съвети. Там откъдето съм минал аз, отношение не взимам, защото нямам право.
- А след толкова дълги години свързани със спорта, как свиквате далече от заеманите от Вас до преди година и половина длъжности?
- Напротив, аз много активно се занимавам сега с изграждането на музея на спорта и научно-изследователски институт. Ще тегля пари от европейските фондове за това нещо. В Софийския общински съвет одобриха създаването на Алея на спорта. Ще се намира между БСФС и стадиона, където има паркинг сега. Ако тръгнат добре нещата очаквам след една година и половина музея да стане. Ще бъде изобщо на целия български спорт. С изследователски институт, който движа с Националната спортна академия. Финансите ги осигурявам аз. Не знам колко е брутото, но сме дали проекта на един кипърски специалист. Ние нямаме специалисти в Европа. Депутати имаме, но специалисти - не. Така че колко ще струва всичко, зависи от това колко ще открадне кипъреца (смее се).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).