Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Красен Кралев: Винаги ще бъда част от Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 29.02.2008Коментари (0)577
©
www.ole-bg.com

Повече от месец Красен Кралев е извън футбола. Бившият председател на Надзорния съвет на Черно море се е отдал на политическа кариера, но въпреки това даде единственото интервю на футболна тематика за в. Черно море преди няколко дни. За това, какво се случи с моряците по време на неговото управление, с какви чувства остава и има ли бъдеще във футбола у нас, разговаряхме в пресцентър Глас. Публикуваме интервюто без съкращения.

- Да започнем с въпроса защо се махна от Черно море?
- Не искам да влизам в детайли. Нека накратко обясним ситуацията.
- Добре. Как се чувстваш без футбол?
- Опитвам се да свикна. Липсва ми. Няма какво да крия. Все пак 9 години от живота ми минаха на Тича. Знаеш, че отделях и много голяма част от времето си в името на клуба. Не може с лека ръка да зачеркнеш всичко. Попита ме защо съм напуснал. Причините са същите, които изтъкнах след мача със Спартак. Това, което видях в този мач, ме накара да напусна. Всеки ме пита как може от един мач да вземеш такова решение. Ами може. Това, което видях, противоречи на всички мои разбирания за спорт, за водене на битка, за защитаване на чест и така. Положих много усилия да събера историята на Черно море. Като литература и снимков материал. През тези 9 години може би това бе най-хубавото нещо, което направих. Няма друг такъв клуб като Черно море - с такава история. Малко не ми се връзват нещата, които пише в книгата, с това, което видях. Разбрах, че много малка част от играчите са прочели за какво става въпрос. Все пак си мисля, че през последните години направихме много сериозен скок напред. Спечелихме две 6-и места, играхме и финал за Купата на България. Както и да го гледаме, си е сериозен успех. Ние писахме история. Класирахме отбора за първи път в евротурнирите. Колкото и да се подценява Интертото, аз съм на друго мнение. Аз бях един от хората, които най-много настояваха Черно море да играе в този турнир. Така имаш шанс да пробиеш. Тази година ще стане така. По-лесно беше да отстраним Сампдория и да се класираме за УЕФА. По-лесно ще е, отколкото да се класираш в първенството за участие. 4 отбора са окупирали първите места в таблицата.
©
- Мачовете със Сампдория бяха изиграни по-най-добрия начин въпреки загубите. Бюджетът на италианците е с десетки пъти по-голям от този на Морето...
- Да, знам. Този отбор, който смачка Сампдория, е отборът ни от миналатата година. Това е селекцията от миналата година. Тази селекция смачка Сампдория. Това показва, че за някои неща съм бил прав. Същите играчи, които се разхождаха по терена в мача свещу Спартак, смачкаха Сампдория. Винаги съм знаел, че имаме много силен отбор, но повече от 5-о място няма как да стигнем. Това е поради едни или други причина, които всички знаят. Начинът на организацията, бюджетите им и така нататък. Затова смятам, че е по-лесно да влезеш в УЕФА през Интертото, отколкото да изместиш някои от споменатите 4 отбора.
- Какво ще правиш без футбол, освен че се пускаш стремглаво в политиката?
- Ще видим. Има много варианти. С футболния съюз работя доста добре от години. Има интересни моменти със спонсорствата. За договорите на Димитър Пенев също има интрига. Не трябва да се подценяват моментите с Каменица и Загорка. Имам доста възможности. Професията ми позволява да съм близо до футбола.
- Ще стискаш ли палци за Черно море през идния шампионат?
- Разбира се. Аз от 10-годишен съм в агитката на Черно море. Какво се случва в клуба, като смяна на треньори, играчи, ръководство... Аз винаги ще бъда част от Черно море. Завинаги ще съм свързан с този клуб. Не само фенските ми чувства доминират. 9-те години, прекарани в клуба, също ме карат да се чувствам горд със себе си и с това, което съм направил.
- Прогноза за класиране на Черно море?
- Първите 4 места са окупирани.
- Как ще се промени това?
- Може да стане с много сериозна селекция и много сериозна организация. Трябва да се промени и манталитетът на съдиите. Много хора ме иронизирихаха още в 5-ия кръг, когато казах, че битката за УЕФА приключи. Точно след мача с Локо (Сф) всичко приключи. Отборът има сили за шестица. Четворката наистина направи сериозна селекция. Чужденците обаче имат нужда поне от половин сезон да се аклиматизират. Да покажат на какво са способни. Битката за класиране според мен започва от 5-о място надолу.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: