Геша: С оглед на развоя на мача, спечелихме една точка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 29.02.2008
337
Старши треньорът на Спартак (Варна) Георги Иванов-Геша заяви след срещата, че гостите от Ботев са вкарали двата си гола с първите си две минавания на центъра. "Аз мисля, че с оглед на развитието на двубоя в крайна сметка спечелихме една точка. През първото полувреме те имат един удар във вратата, който се превърна в гол. Държахме инициативата, създадохме няколко ситуации, но ги пропуснахме. Второто полувреме започна много динамично пред противниковата врата. Второ минаване на центъра, втори гол. Нормално беше да има малко объркване, малко падане на тонуса. Минахме и малко на риск вече след втория гол.
Но в крайна сметка успяхме да изравним резултата и пак казвам спечелихме една точка. Това, което го изгубихме тука, ще трябва да го наваксваме, то е ясно. Първенството сега започва. Маратонът е дълъг, има много мачове. Но тези точки тук трябва да си ги наваксаме някъде. Дали срещу ЦСКА, дали срещу други отбори, дали сега при гостуванията ни навън. Аз съм убеден, че ако момчетата проявяват такъв морал и такива морални сили като през второто полувреме днес, ще намерят себе си и ще успяват да побеждават и вънка и вътре", коментира Геша на пресконференцията след срещата.
На въпрос на журналист за избора му да използва Станислав Петров за ляв бек, а Венци Маринов за десен, Георги Иванов коментира: "Сега ако започва мача пак по същия начин щях да наредя отбора. Те са опитни футболисти, видяхте че смените бяха само юноши , които дебютираха в "А" група. Дебютираха добре според мен, справиха се с това, за което влязоха на терена. Но мисля, че разчитах на по-опитните футболисти да внесат спокойствие".
Иванов призна още, че е доволен, че неговите играчи са издържали физически до края на срещата. "Като първи мач действително очаквах, че във футболистите ще се понатрупа умора в края на мача. Целите и плановете ни бяха съвсем други. Но това е радостното, че отборът успя да издържи физически на високи обороти до края. Може би съм пристрастен, но мисля, че физически издържаха 90 минути и щурмуваха до последно вратата на гостите", завърши треньорът.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).