Вуядинович и Петре носят победа на ЦСКА във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 29.02.2008
432
Спартак (Варна) загуби с 0:2 домакинския си мач с ЦСКА от третия кръг на "А" група. Попаденията забиха Никола Вуядинович и Флорентин Петре. "Армейците" стигнаха до втория си успех в шампионата след два гола в разстояние на шест минути в края на първото полувреме.
Началните минути на двубоя вървяха скучно, като играчите на домакините се стараеха да противодействат максимално добре на "червените". Първото реално голово положение пред някоя от двете врати бе в 26-ата минута, когато най-активният в редиците на Спартак Иван Найденов отправи плътен и точен удар в очертанията на вратата на ЦСКА, но стражът Ивайло Петров улови.
В 39-ата минута ЦСКА левият защитник на "червените" Никола Вуядинович засече с глава центриране на Флорентин Петре от корнер и откри резултата. Минута преди края на първата част реферът Ахмед Ахмед свири дузпа за "армейците", за нарушение на капитана на варненци Боян Илиев срещу Велизар Димитров. Домакините от Спартак остро оспориха решението на рефера, но той бе категоричен, че удар от бялата точка ще има. Румънският национал Флорентин Петре бе точен от 11-те метра, с което даде преднина на тима си от два гола.
През втората част Вуядинович имаше нов шанс да се разпише, но ударът му с глава в 52-ата минута премина встрани от вратата. В 65-ата минута Велизар Димитров имаше възможност да отбележи трето попадение за ЦСКА, но вратарят Цанков изби в корнер. Най-добрият шанс за Спартак да стигне до почетно попадение се откри в 72-ата минута - резервата Марко Савич стреля силно, стражът на гостите Петров изби с мъка, а притичалият Куидо Ланзаат изчисти от голлинията. Малко след това Дарин Тодоров изпусна да се разпише на празна врата и остави резултатът непроменен. В последните секунди на двубоя Велизар Димитров излезе сам срещу вратаря на домакините Цветомир Цанков и след сблъсък с него поиска дузпа, но Ахмед не я свири.
Така ЦСКА излезе на трето място във временното класиране с актив от седем точки, колкото имат и Локомотив (София) и Черноморец. Спартак пък има актив от една точка, след равенството с Ботев у дома в първия кръг.

Спартак (Вн) - ЦСКА 0:2
Спартак (Вн): Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Палавестрич, Иванович (57 Савич), Джукич, Ст. Георгиев, Найденов (71 Д. Тодоров), Хикмет (86 Боев), Мирчев
ЦСКА: Ив. Петров, Тодоров, Тунчев, Ланзаат, Вуядинович, Янчев, Г. Илиев, Петре (74 Амунике), В. Димитров, Зе Руи (62 Чиликов), Неи (83 Гарсес)
Голмайстори: Вуядинович (39), В. Димитров (45 дузпа)
Жълти картони: Палавестрич, Илиев, Жеков, Петров; Янчев, Г. Илиев, Вуядинович, Зе Руи
Съдия: Ахмед Ахмед
Стадион "Спартак" - 9000 зрители

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).