Спартак (Варна) удари Вихрен с 1:0 в Сандански

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:53 / 29.02.2008
332
Спартак (Варна) тресна като гост Вихрен с 1:0 и по този начин записа първата си победа в тазгодишното първенство, съобщава sportni.bg. Това бе дебют за новия треньорски тандем на "соколите" в лицето на Пламен Гетов и Атанас Атанасов.
Цяло първо полувреме отборът на Вихрен диктуваше играта. Още в 4-ата минута Еривертон от петнайстина метра обстрелва вратата на гостите, но топката профуча на сантиметри отдясно на вратаря Цанков. Две минути по-късно отново той от фаул от 20 метра отправи нов силен удар и отново топката премина отдясно на стража на Спартак. В продължение на няколко минути над стадиона се изля пороен дъжд придружен с градушка и за футболистите стана много тежко за игра на терена. Еривертон от 18-19 метра обстрелва директно вратата на варненци, но спечели само корнер. В 28-ма минута Танко Дяков подаде към Еривертон, но Стоян Георгиев от гостите изпревари за миг бразилеца и изби топката с глава. Петър Димитров в 31-ата минута овладя топката от въздуха, напредна 10 м и от движение стреля силно и ниско, но до гол във вратата на гостите не се стигна. "Соколите" направиха многоходова комбинация в 35-ата минута, но тя не им донесе успех. В 39-ата минута обаче при абсолютно безобидна ситуация последва силен шут срещу вратата на домакините, Шейтанов се хвърли и изби, но защитниците на Вихрен около него сякаш бяха заспали и това бе добре дошло за Станислав Жеков, който вкара за 0:1.
В 47-ата минута Иван Найденов от мястото на корнера отляво насочи топката към Владо Мирчев вътре в наказателното поле на домакините, но Симоеш усети и пресече пътя на коженото кълбо. В 54-ата минута Найденов като на шега стреля към вратата на Вихрен и само блестящата проява на Шейтанов бе причина да не се достигне до ново попадение. В 64-ата минута отново Найденов се озова пред вратата на Вихрен и стреля от 20 метра, но нова отлична проява на Шейтанов запази резултата непроменен. В 73-ата минута след центриране пред вратата на гостите Миран скочи над всички и не успя с глава да изравни. Преди това пропуски направиха Симоеш и на два пъти Еривертон. В 87-ата минута вратарят на варненци Цанков бе невероятен и спаси удара на Стойчо Младенов.

Вихрен - Спартак (Вн) 0:1
Вихрен: Шейтанов, Христозов, Симоеш, В.Георгиев (41 Стойчо Младенов), Тиаго Коща (86 Величков), Дяков, Тешейра, Еривертон, Петър Димитров, Лима (66 Адемар), Мирaн
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Илиев, Жеков, Ст. Георгиев, Кунчев (84 Стоев), Иванович (90 Савич), Джукич, Ахмед (72 Тодоров), Найденов, Мирчев
Голмайстор: Жеков (39)
Жълти картони: Ташейра, В. Георгиев, П. Димитров; Ахмед, Найденов, Тодоров
Съдия: Владимир Вълков
Стадион "Вихрен"

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).