Никола Спасов: Ще настоявам за жестоко наказание на Да Силва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:57 / 29.02.2008
547
Наставникът на Черно море Никола Спасов остана доволен от победата над Берое и в същото време изрази негодуванието си от поведението на Маркуш да Силва и нападението на тима му.
- Г-н Спасов, какъв е коментарът ви за двубоя с Берое?
- Доволен съм от крайния резултат. Играта на отбора също ме удовлетворява. Футболистите изпълниха повечето от указанията. Свършиха си работата. Не съм доволен от това, че създадохме страшно много голови положения и вкарахме само един гол. Това ме притесни много. В края на мача можеше да изгубим трите точки. Като цяло контролирахме мача от самото начало до самия край. Абсолютно превъзхождахме противника във всяко едно отношение. Отдавам това на малшанса и напрежението, което го има в момчетата. Това ни попречи да имаме мого по-изразителен, сигурен и убедителен резултат.
- Как ще коментирате ситуаията с Маркуш да Силва в 41-ата минута? Какво точно се случи?
- Предполагам, че той не беше съгласен с моето решение и си свали безцеромонно фланелката. Направи го... За мен това е недопустимо и ще настоявам за жестоко наказание. Недопустими са такива неща в професионалния футбол. Такива неща не би трябвало да се случват. Аз съм страшно разочарован.
- Имаше ли някаква контузия Да Силва?
- Имаше някакъв удар срещу него по-рано, но не това бе причината да го заменя. Принципно бях взел решение да извърша смяната. Колебанието, което показа в предишните минути, ми помогна за решението. Ние бяхме в минути на подем и бях сигурен, че Моке точно в този момент ще свърши работа, която през второто полувреме не можа да свърши.
- Алекс ли направи разликата в мача?
- Съгласен съм с това. Но той я прави изобщо в българския футбол. В никакъв случай обаче не мога да кажа, че ние сме страшно зависими от него. Много съм доволен от Сашо, но в крайна сметка за това сме отбор.
- Казахте, че ще изисквате жестоко наказание за Да Силва...
- Този въпрос ще бъде дискутиран в понеделник. При всички положения ще има много жестоко наказание. Това поне ще бъде моето желание.
- Кое наказание ще е по-жестоко? Това на Моке, че се успа или че Да Силва си свали фланелката?
- Постъпките и на двамата са недопустими. Постъпките им нямат сравнение и са недопустими.
- Вярно ли е, че са ви предлагали Стойко Сакалиев и вие сте отказал?
- Имаме много предложения, но в момента нямаме възможност да попълним селекцията с нови ирачи. Независимо кой ни е предлаган, нямаме възможност да взимаме нови футболисти.
- Спокоен ли ще бъде отборът вече с тази победа?
- Спокойствие има, но чак пък да сме много спокойни няма как да стане. С 4 точки в никакъв случай не съм спокоен, не би трябвало и отборът да е спокоен. Трябва да сме подготвени във всеки един момент да сме под спортното напрежение. В крайна сметка това е работата ни - да играем събота-събота и да печелим.
- Апелирахте към публиката на Черно море преди този двубой. Дали тя ви послуша?
- Като че ли в този мач хората се държаха малко по-нормално. Отново обаче има едно нетърпение. Трябва да има едно много по-голямо уважение към играчите. Те се стремят да творят. Въпрос на голяма доза късмет е да вкараш гол. Не всичко, което се създава може да се вкарва. И на мен щеше да ми е далеч по-приятно да водим с 3:0 на полувремето и да доиграем втората част, което щеше да е логично днес. Доста нетърпение ще има в нашата публика. Не мисля, че отборът играе толкова лош футбол за да заслужим такова отношение.
(Заб. - в интервюто са използвани въпроси и на други медии)

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).