Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Живко Господинов на 50 години: Още имам тръпка за игра
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 29.02.2008Коментари (0)322
©
Легендата на Спартак (Вн) кани куп звезди на 23 октомври за бенефисен мач, с който ще отбележи юбилея
Легендата на Спартак (Варна) Живко Господинов навършва 50 години днес. Юбилеят си той посреща отново в родния си клуб, където преди десетина дни бе назначен на поста главен селекционер на "соколите". "Чувствам се напълно нормално. Все още съм жизнен и тръпката за игра я имам. Продължавам да си играя за удоволствие. Радвам се, че посрещам юбилея си в Спартак, тъй като почти целият ми живот е минал в този клуб. Още повече, че в момента спортно-техническият щаб е съставен от бивши колеги, с които сме играли заедно и които са все местни хора", заяви за Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Жиката.
Бившият плеймейкър има общо в "А" 171 мача, от които 155 за Спартак. Головете му в елита са 46 (41 за "соколите"). В "Б" група Господинов играе в 185 двубоя (151 за Спартак). Със синьо-белия екип юбилярят има трето място в "А" група и финал за Купата на България. Има 39 мача и 6 гола в националния отбор, с който играе на световното първенство в Мексико през 1986 г. и стига до осминафинал.
Той се върна към най-хубавите и най-лошите си спомени в своята дългогодишна футболна кариера. "С удоволствие се сещам за всичко свързано със Спартак. Мачовете са много и няма смисъл да ги изброявам. Естествено няма как да не съм радостен и от участието ми в националния отбор и световното първенство в Мексико. За това мечтае всеки един футболист. Най-неприятният момент в кариерата ми бе, когато ни отнеха бронзовите медали на стадион "Васил Левски" пред 70 000 зрители. Това бе голяма несправедливост. Още повече, че бяхме съблечени по екипи и вече бяхме тръгнали да се качваме по стълбата, когато ни върнаха. По-късно правдата възтържествува, но едно е да излезеш пред пълен стадион и друго е да си вземеш медала по административен път 15 години по-късно. Тръпката не е една и съща", жалва се юбилярят.
Жиката ще покани част от най-големите футболисти, с които е играл, на бенефисен мач на 23 октомври във Варна. Тогава на стадион "Спартак" Господинов ще отбележи 50-ата си годишнина в мач между бивши играчи от родния му клуб и сборен отбор от национали. "Играл съм рамо до рамо с много известни футболисти, както и срещу тях. Дебютирах на мач в Пловдив срещу Христо Бонев, който ми бе идол. Какво повече може да искаш за старт на кариерата си освен да си близо до своя кумир. Бил съм съотборник с куп известни играчи като Пламен Гетов, Стойчо Младенов, Ради Здравков, Боби Михайлов, Наско Сираков, Георги Димитров и други. Играл съм срещу най-добрите футболисти в света по мое време - Румениге, Платини, Герец, Рийкард, Ван Бастен, Гулит. На 23 октомври ще поканя много бивши колеги от националния отбор, които са играли с мен, преди мен и след мен. Ще се опитам да събера най-добрите имена в българския футбол срещу най-доброто от Спартак", завърши Господинов.

Източник: www.ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: