Живко Господинов на 50 години: Още имам тръпка за игра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 29.02.2008
322
Легендата на Спартак (Вн) кани куп звезди на 23 октомври за бенефисен мач, с който ще отбележи юбилея
Легендата на Спартак (Варна) Живко Господинов навършва 50 години днес. Юбилеят си той посреща отново в родния си клуб, където преди десетина дни бе назначен на поста главен селекционер на "соколите". "Чувствам се напълно нормално. Все още съм жизнен и тръпката за игра я имам. Продължавам да си играя за удоволствие. Радвам се, че посрещам юбилея си в Спартак, тъй като почти целият ми живот е минал в този клуб. Още повече, че в момента спортно-техническият щаб е съставен от бивши колеги, с които сме играли заедно и които са все местни хора", заяви за Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Жиката.
Бившият плеймейкър има общо в "А" 171 мача, от които 155 за Спартак. Головете му в елита са 46 (41 за "соколите"). В "Б" група Господинов играе в 185 двубоя (151 за Спартак). Със синьо-белия екип юбилярят има трето място в "А" група и финал за Купата на България. Има 39 мача и 6 гола в националния отбор, с който играе на световното първенство в Мексико през 1986 г. и стига до осминафинал.
Той се върна към най-хубавите и най-лошите си спомени в своята дългогодишна футболна кариера. "С удоволствие се сещам за всичко свързано със Спартак. Мачовете са много и няма смисъл да ги изброявам. Естествено няма как да не съм радостен и от участието ми в националния отбор и световното първенство в Мексико. За това мечтае всеки един футболист. Най-неприятният момент в кариерата ми бе, когато ни отнеха бронзовите медали на стадион "Васил Левски" пред 70 000 зрители. Това бе голяма несправедливост. Още повече, че бяхме съблечени по екипи и вече бяхме тръгнали да се качваме по стълбата, когато ни върнаха. По-късно правдата възтържествува, но едно е да излезеш пред пълен стадион и друго е да си вземеш медала по административен път 15 години по-късно. Тръпката не е една и съща", жалва се юбилярят.
Жиката ще покани част от най-големите футболисти, с които е играл, на бенефисен мач на 23 октомври във Варна. Тогава на стадион "Спартак" Господинов ще отбележи 50-ата си годишнина в мач между бивши играчи от родния му клуб и сборен отбор от национали. "Играл съм рамо до рамо с много известни футболисти, както и срещу тях. Дебютирах на мач в Пловдив срещу Христо Бонев, който ми бе идол. Какво повече може да искаш за старт на кариерата си освен да си близо до своя кумир. Бил съм съотборник с куп известни играчи като Пламен Гетов, Стойчо Младенов, Ради Здравков, Боби Михайлов, Наско Сираков, Георги Димитров и други. Играл съм срещу най-добрите футболисти в света по мое време - Румениге, Платини, Герец, Рийкард, Ван Бастен, Гулит. На 23 октомври ще поканя много бивши колеги от националния отбор, които са играли с мен, преди мен и след мен. Ще се опитам да събера най-добрите имена в българския футбол срещу най-доброто от Спартак", завърши Господинов.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).