Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
МФК Варна трети в групата си, Рикардиньо №1 на турнира в ДКС
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 29.02.2008Коментари (0)384
© Ole-bg.com
Мини футболен клуб Варна завърши на трето място от четири отбора в турнира от първия официален кръг на Шампионската лига по футзал. Всички мачове от квартета на варненци се проведоха в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската столица.
След две загуби в първите два мача възпитаниците на Венко Иванов успяха да се справят с арменския Политехник (Ереван) с убедителното 6:2. Хеттрик заби Влади Гочев, две попадения добави Бойчо Марев, а веднъж точен бе Виктор Викторов. Варна можеше да победи с много по-убедителна разлика, но пропусна куп положения. Така тимът завърши на трета позиция, но само първите два в групата продължават в топ 16. Парична награда за най-добър в редиците на отбора домакин спечели Влади Гочев.
Бенфика спечели първото място в четворката, след като в своеобразен финал победи с 6:2 другият тим с два успеха до момента - Енергия (Лвов, Украйна). За пореден път публиката аплодира невероятните изпълнения на нисичкия португалец Рикардиньо, който си правеше каквото поиска на терена. Той се разписа само веднъж от дузпа, но бе в основата на почти всички атаки на своя тим. На два пъти той се справи със съпротивата на цели трима противникови играчи наведнъж, а пасовете
©
и ударите му бяха премерени до последния милиметър. Португалците поведоха с 2:0, но Енергия изравни и дори пропусна да вземе аванс, след като получи право да изпълни дълга дузпа в края на полувремето. През втората част Бенфика наложи убийствено темпо и вкара четири безответни гола. По два пъти в мача се разписаха Зе Мария и Нуно Алвеш, а Армандо Перейра и Рикардиньо бяха точни по веднъж. За украинците голове отбелязаха Лечанов и Овсянников.
Любопитното бе, че двата състава бяха с равни показатели преди срещата и при равенство трябваше да си бият дузпи. Другият любопитен момент бе, че въпреки късния час (22 ч.), за своеобразния финал дойдоха повече зрители, отколкото за двубоя на Варна. Това говори за повишен интерес към този спорт, което окончателно се очаква да се потвърди в началото на 2008 г., когато най-вероятно Варна ще приеме националния отбор за квалификации за Световната купа. След края на мача Бенфика - Енергия, голяма част от публиката в залата атакува Рикардиньо и компания за снимки и автографи. Звездата на португалците пък бе избран за играч №1 на турнира и получи специална купа от дискотека "Час пик", връчена му лично от култовия диджей Тедо Джорджо.

Източник: www.ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: