Спартак загуби от Беласица с гол в края, Иванович незаслужено изгонен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:28 / 29.02.2008
458
Беласица се наложи над Спартак (Варна) у дома с 2:1 с гол едва четири минути преди края на срещата. Домакините започнаха мача от шестия кръг на "А" група с желание и натискът им доведе до удар на Дубала още в 5-ата минута. След това обаче варненци дирижираха играта. Над всички бе Велимир Иванович. Сърбинът не спираше да тормози отбраната на петричани и всичко по-интересно се случваше след негова намеса. В 23-ата минута той опита да открие резултата от пряк свободен удар, но шутира по земя, право в ръцете на Бахтарлиев. Противно на устрема на "соколите" домакините откриха резултата. В 39-ата минута Добри Орловски пое топката и с удар от над 30 метра изненада Цветомир Цанков за 1:0.
През второто полувреме отборът на гостите заигра по-открито и по-нападателно. На острието Мирчев усилено помагаха Иванович и Найденов. Отборът на домакините търсеше начин да отбележи втори гол, но ударите на Господинов и Ду Бала не бяха с точен мерник. В 59-ата минута най-добрият на терена Велимир Иванович бе изгонен заради удар без топка срещу играч на Беласица. Варненци обаче са категорични, че удар е нямало и дори утре ще пуснат жалба до Българския футболен съюз ситуацията да бъде видяна отново на видеозапис. В 65-ата минута Иван Найденов изравни след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В 86-ата минута Дубала донесе трите точки за петричани. След бърза контраатака на домакините Орловски от 15 метра нанесе силен удар срещу Цанков, вратарят на Спартак изби и в добавката Ду Бала изпрати коженото кълбо в долния десен ъгъл за 2:1.

Беласица - Спартак (Вн) 2:1
Беласица: Бахтерлиев, Маркес, Диану, Личков, Трифонов, Петров (22 Николов), Дюлгеров(69 Кабранов), Орловски, Ду Бала, Пройков (79 Велинов), Господинов
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Хикмет (73 Стоев), Кунчев (87 Маринов), Ст. Георгиев, Найденов, Палавестрич (89 Д. Тодоров), Иванович, Мирчев
Голмайстори: Орловски (39), Ду Бала (86); Найденов (65)
Жълти картони: Диану, Кабранов; Жеков, Кунчев, Ст. Георгиев, Мирчев
Червен картон: Иванович (59)
Съдия: Асен Николов
Стадион "Цар Самуил" - 3000 зрители

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).