ДКС става спортен обект с национално значение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 22.11.2012
431
Със законови промени, които влизат в сила от 1 януари догодина, Дворецът на културата и спорта е включен в списък на спортните обекти и съоръжения с национално значение. Това изключва всякаква възможност управлението на ДКС да се възлага на частни правни субекти или пък евентуално да се учредява право на строеж. 

Иначе казано, не би могло да се говори за евентуално публично-частно партньорство. "Мисия невъзможна" са и всякакви мераци за приватизация на Спорта зала, заяви Валентина Софрониева, общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия по собственост и стопанство. 

Коментарът й дойде в отговор на изказването на прокуриста на ДКС Симеон Варчев, че публично-частното партньорство е единственият начин да се открият перспективи пред развитието на знаковата сграда. Пред ресорната комисия към местния парламент шефът на Спортна зала определи общинското дружество като "мижава работа" и заяви, че под формата на предприятие разходите на ДКС така биха набъбнали, че ще ликвидират напълно структурата.

По силата на законовите изменения на само се изключват каквито и да било варианти за публично-частно партньорство, а и се създават предпоставки да се търси финансовото съдействие на държавата за съхраняването на Спортна зала, категорична бе Софрониева. Тя увери, че като обект от национално значение ДКС може да бъде или държавна структура, или търговско дружество с общинско участие.

Хипотезата за създаване на общинско предприятие не стои на дневен ред, макар че би могла да се реализира, тъй като едноличен собственик на капитала пак би останала общината, допълни председателката на ресорната комисия към ОбС.
Освен ДКС, в списъка на 17-те спортни обекта и съоръжения с национално значение Варна присъства и с Националната спортна база "Спортпалас".


Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).