Премираха героинята от Лондон Стела Енева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:00 / 22.11.2012
412
Една от българските банки връчи първите си чекове на медалисти от параолимпиада. Двукратната вицешампионка от Лондон - варненката Стела Енева (хвърляне на диск и тласкане на гюле), и бронзовият медалист в скока на дължина Радослав Златанов бяха наградени с общо 80 000 лв. Енева получи чек за 50 000 лв., равен на този на Станка Златева за среброто й в борбата, а Златанов си тръгна със същата премия като на бронзовия Тервел Пулев в бокса.

"Радвам се, че вече се обръща повече внимание на параолимпийците. Сега съм в разцвета на силите си и смятам да продължа до игрите в Рио де Жанейро. Искам да кажа още, че ние, спортистите с увреждане, имаме вина да не се масовизира спортът сред нас. Много от моите колеги искат да получават финансова помощ, но без да влагат кой знае какви усилия или да се лишават от нещо. Така не става, трябва да се раздаваме докрай, както здравите атлети, и да преодоляваме трудностите, без да се отказваме", каза Енева.

"Като си подобря резултатите още малко, смятам да се пробвам на европейско първенство за здрави, а защо не и на световно по примера на Оскар Писториус", издаде пък скачачът, който в Лондон бяга и в спринта на 100 м.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).