Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Стоян Георгиев носи първа домакинска победа на Спартак
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 29.02.2008Коментари (0)234
Спартак (Варна) постигна първата си домакинска победа през настоящото първенство, след като в среща от 12-ия кръг днес победи Берое с 1:0. Единственото попадение бе дело на защитника Стоян Георгиев в 77-ата минута. Мачът се игра при изключително тежки условия - наводнен терен, непрестанен дъжд и ниски температури.
"Соколите" пропуснаха да си осигурят победата още през първото полувреме, когато вратарят на гостите Беконо направи няколко смешни отигравания, но пък в същото време се превърна в герой за своя тим със спасяванията си. Варненци изпълниха около 7-8 корнера, имаха и няколко възможности за центрирания или удари от фаул. Най-чистото положение се откри пред Кунчо Кунчев, който в 34-ата минута бе изведен перфектно от Велимир Иванович, но, останал очи в очи с Беконо, би топката в него. Камеруценът на няколко пъти изпусна мократа топка при центрирания от страна на спартаковци, но нямаше кой да притича и да я забие в мрежата. С пропуски през първата част за варненци се отличиха още Владо Мирчев, Веле Иванович, Иван Найденов и Дарин Тодоров. Гостите пък отвърнаха с няколко опасни контраатаки, които за радост на 1000-та зрители не завършиха с попадение.
След почивката гостите заиграха по-добре и в първите минути имаха териториален превес. В 65-ата минута Герасим Заков подаде много добре към Станев, който центрира към непокрития Атанасов, но той се размина на сантиметри с топката. В 69-ата минута на терена се появи Младен Стоев, който се възстановяваше от проблеми с язвата, и от който се очакваше да се прояви със своите специалитети - пряк свободните удари. В 77-ата минута той центрира от един фаул, Беконо за пореден път изпусна топката, нападател на Спартак притича и шутира в защитник, след което Стоян Георгиев заби единствения гол в срещата - 1:0. Това бе първо попадение за левия бранител с екипа на "соколите". До края на двубоя гостите имаха две отлични положения за гол, но Цветомир Цнаков прояви отличен рефлекс и запази победата за своя тим.
С този успех варненци събраха 12 точки, колкото има и Берое.

Спартак (Варна) - Берое 1:0
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Ст. Георгиев, Кунчев, Иванович (84 Маринов), Хикмет (68 Стоев), Найденов, Тодоров (75 Боев), Мирчев
Берое: Беконо, Дзаферович, Иво Иванов, Христов, Харизанов, Минчев, Сандански (83 Пекин), Танев, Митев, Атанасо (83 Желев), Заков
Голмайстор: Ст. Георгиев (77)
Жълти картони: Харизанов, Митев
Съдия: Ангел Ангелов
Стадион „Спартак" - 1000 зрители

Източник: www.ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: