Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Радо: Навиваха ме да не подписвам със Спартак, но това е клубът, който обичам
Автор: Екип Varna24.bg 16:03 / 29.02.2008Коментари (0)258
©
Вратарят Радо Станев се завръща в родния си клуб Спартак (Варна) с договор поне до лятото, разкри самият той за "Позвънете Новини". Както е известно, бившият страж на ЦСКА, Локомотив (Сф), Шинник (Ярославл), Легия (Варшава) и Насионал (Букурещ) игра за последно за кипърския Арис, но реши да се завърне във Варна и да приключи кариерата си в родния си клуб.
"Първата причина, която е и най-важна за мен, е, че жена ми е бременна и живот и здраве до един месец чакам да ми се роди втора дъщеричка. Втората причина бе, че въпреки големите амбиции на Арис, отборът не върви и е на последно място в класирането. Прецених, че е по-добре да се прибера във Варна. Повече не ми се мисли за чужбини и т.н. Винаги съм казвал, че един ден ще се завърна в Спартак и ще завърша кариерата си тук. Този момент дойде. Разбрал съм се с изпълнителния директор на клуба Живко Великов и с треньора Наско Атанасов. Включвам се към зимната подготовка, а на този етап сме се договирили да съм тук до лятото. След това вече ще се преценява дали съм нужен на Спартак и, ако е така, ще остана и занапред. Имах и други варианти за България, но за мен Спартак е над всичко", заяви Станев.
©

Той разкри, че много хора са го карали да не подписва със Спартак, но той не ги е послушал. "Много хора ми се обадиха да ме навиват да не идвам в Спартак. Казваха ми, че отбърът бил зле и т.н. Аз обаче въобще не ги слушам. От дете съм тръгнал от Спартак, много значи този отбор за мене и нищо друго няма значение за мен. В този клуб не идвам да печеля пари. Важното е да се установя във Варна. Няма ме от 1998 г. и сега искам да си подредя нещата отново. Сега имам малко здравословни проблеми, но се надявам до първата тренировка всичко да е наред", добави вратарят, който има и мачове за националния отбор на България.
Радо призна, че възнамерява да запише треньорски курс и се надява един ден да работи като треньор в родния си тим.
Запитан за мнението му за дербито на Варна, което бе спечелено с 1:0 от Черно море, Станев отговори: "Не успях да присъствам на двубоя поради важни лични ангажименти, но доколкото гледах репортажите и говорих с приятели, смятам, че стана равностоен мач. Който бе вкарал първи гол, той щеше да победи. За съжаление в случая Черно море вкара първи и победи".

Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: