Радо: Навиваха ме да не подписвам със Спартак, но това е клубът, който обичам

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 29.02.2008
258
Вратарят Радо Станев се завръща в родния си клуб Спартак (Варна) с договор поне до лятото, разкри самият той за "Позвънете Новини". Както е известно, бившият страж на ЦСКА, Локомотив (Сф), Шинник (Ярославл), Легия (Варшава) и Насионал (Букурещ) игра за последно за кипърския Арис, но реши да се завърне във Варна и да приключи кариерата си в родния си клуб.
"Първата причина, която е и най-важна за мен, е, че жена ми е бременна и живот и здраве до един месец чакам да ми се роди втора дъщеричка. Втората причина бе, че въпреки големите амбиции на Арис, отборът не върви и е на последно място в класирането. Прецених, че е по-добре да се прибера във Варна. Повече не ми се мисли за чужбини и т.н. Винаги съм казвал, че един ден ще се завърна в Спартак и ще завърша кариерата си тук. Този момент дойде. Разбрал съм се с изпълнителния директор на клуба Живко Великов и с треньора Наско Атанасов. Включвам се към зимната подготовка, а на този етап сме се договирили да съм тук до лятото. След това вече ще се преценява дали съм нужен на Спартак и, ако е така, ще остана и занапред. Имах и други варианти за България, но за мен Спартак е над всичко", заяви Станев.
Той разкри, че много хора са го карали да не подписва със Спартак, но той не ги е послушал. "Много хора ми се обадиха да ме навиват да не идвам в Спартак. Казваха ми, че отбърът бил зле и т.н. Аз обаче въобще не ги слушам. От дете съм тръгнал от Спартак, много значи този отбор за мене и нищо друго няма значение за мен. В този клуб не идвам да печеля пари. Важното е да се установя във Варна. Няма ме от 1998 г. и сега искам да си подредя нещата отново. Сега имам малко здравословни проблеми, но се надявам до първата тренировка всичко да е наред", добави вратарят, който има и мачове за националния отбор на България.
Радо призна, че възнамерява да запише треньорски курс и се надява един ден да работи като треньор в родния си тим.
Запитан за мнението му за дербито на Варна, което бе спечелено с 1:0 от Черно море, Станев отговори: "Не успях да присъствам на двубоя поради важни лични ангажименти, но доколкото гледах репортажите и говорих с приятели, смятам, че стана равностоен мач. Който бе вкарал първи гол, той щеше да победи. За съжаление в случая Черно море вкара първи и победи".

Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).