Анализаторите на www.ole-bg.com: Гледахме слаба футболна есен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 29.02.2008
178
В края на изминалата футболна година задаваме въпроси към Живко Господинов и Пламен Тимнев, свързани с представянето на отборите в А група през есента, нивото на първенството и очакванията им за предстоящия пролетен полусезон. Както е известно, двамата дават и прогнозите си за www.ole-bg.com преди кръговете от първенството, мачовете за Купата на българия и двубоите на националния отбор.

Въпросите
1. Как ще коментирате изминалата футболна есен като цяло?
2. Кой отбор поднесе изненадата?
3. Как се представи Черно море?
4. Как се представи Спартак?
5. Кой бе най-стойностният мач?
6. Кой отбор игра под очакванията?
7. Вдигнаха ли нивото си българските съдии?
8. Повдигнаха ли чужденците нивото на А група?
9. Кой играч израстна най-много?
10. Каква футболна пролет да очакваме?


Живко Господинов

1. Оценката ми за изминалия полусезон е средна, която клони повече към слаби мачове и соъответно слабо представяне на отборите. Това важи не само за клубното равнище, а и за националния отбор.
2. Безспорно изненадата дойде от Благоевград, който е дебютант. Тимът направи много добри мачове и спечели доста срещи на чужд терен.
3. Независимо от мястото, което моряците заемат, и добрия точков аванс, хората не трябва да се заблуждават, че Черно море е в добро състояние.
4. Самото класиране показва точно какво е представянето на отбора.
5. Трудно бих посочил такава среща.
6. И Литекс, и Левски се представиха доста под това, което хората очакваха.
7. Българският съдия ще се разбере колко е добър и дали има качества да ръководи футболни мачове, след като престане да се влияе от странични фактори. В един мач не може да разбереш дали умишлено или неумишлено прави грешките си.
8. Всеки чужденец трябва да е с 2 класи над останалите, а аз не виждам такъв. Плаща им се много повече отколкото местните играчи, но няма такива, които да се открояват.
9. Няма такъв футболист, който да е направил много поредни силни мачове през сезона, за да го определя.
10. Мисля, че ще е същата като есенния полусезон. Дори няма да има голямо напрежение, най-малко заради това, че разликата между първия и втория вече е прекалено голяма. Последните отбори пък нямат пари и едва дишат.

Пламен Тимнев

1. Слаб полусезон. За България това е слабо представяне. Въпреки че аз не играя в момента, мисля че по мое време първенството бе по-силно. Особено водещите отбори се представиха много зле.
2. Няма такъв отбор. Отначало Пирин тръгна добре, но впоследствие всичко си дойде на мястото. Може би Славия донякъде се представи силно в края.
3. Черно море стартира колебливо, но в края на полусезона подобри играта си. Това бе очаквано от всички.
4. Спартак може би ще се представи по-добре през пролетта. Очакванията към соколите през есента бяха малко по-високи.
5. Мисля, че това бе срещата Литекс - Левски.
6. Безспорно най-голямото разочарование са отборите на Левски и Литекс. Направиха един много добър мач и потънаха в слабата А група.
7. Аз мисля, че съдиите си вдигнаха нивото. По-добре свирят. Вече по-трудно може да се разгадаят крайните изходи на мачовете. Има по-големи изненади. В изминали първенства още преди мачовете всичко беше ясно. Естествено, като цяло сме много далеч от Европа.
8. Не мисля. Класата на тези, които играят в България, не е 2 нива на над тази на нашите футболисти. Само който е играл в чужбина, знае какво е да си чужденец. За съжаление, у нас чужденците с нищо не превъзхождат местните футболисти.
9. Ивелин Попов от Литекс заслужава внимание. На мен лично той ми направи най-добро впечатление.
10. Мисля, че изненади няма да има и през пролетта. Всичко ще си е постарому. У нас няма и не може да има нещо различно. Тези отбори които всяка година изнасят първенството пак ще го направят.

Източник: Калоян Златков, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).