Алекс №1 на Варна, ПФК Спартак не уважи церемонията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:08 / 29.02.2008
620
Халфът на Черно море Александър Александров-Алекс бе определен за Футболист №1 на Варна за 2007 г. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов уважи церемонията. Грандзиозното събитие cе състоя тази вечер в клуб "4as pik", а организатори са Зоналният съвет на БФС, община Варна и варненските медии. Главен спонсор е "Автотрейд", който осигури 1000 лева за призовата тройка - 500 за първия, 300 за втория и 200 за третия, както и подарък за победителя. Освен Боби Михайлов, на церемонията присъстваха кметът на Варна Кирил Йорданов, общински съветници, бизнесмени, футболисти, ветерани и деятели.
Най-добрите футболисти на морската столица бяха определени в гласуване на варненските спортни журналисти.
Класираният под №1 тази вечер е роден на 19 януари 1975 г. Стъпва на зеления килим в детско-юношеската школа на "Марица" (Пловдив). През сезон 1996/1997 г. играе за първи път в “А” група с екип на "Марица" (Пловдив). Още след първия сезон в елита е транфериран в "Левски" (София), където играе 4 сезона. През сезон 2000/2001 преминава в редиците на турския футболен клуб "Коджаелиспор". През последните седем години играе за още 4 отбора от югоизточната ни съседка. През лятото на 2007-ма той се завръща в България, облича екипа на варненския "Черно море" и става капитан на отбора. Носител е на приза „Футболист на годината в България през 1999 г. За първото място в анкетата Александър Александров – Алекс, събра 158 точки! Наградата - купа, осигурена от Зоналния съвет на БФС, бе връчена от президента на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов. Алекс получи и Специална награда - кристална купа и парична премия от 500 лева за победителя в анкетата. Този приз бе връчен от Вахан Ангътян, управител на "Автотрейд" и генерален спонсор на церемонията “Футболист на Варна 2007”. Алекс получи и награда от хотел “Азалия” в курорта Св. Константин – уикенд за двама.
На втора позиция остана капитанът на Спартак Боян Илиев, но той и неговите съотборници не уважиха церемонията, най-вероятно заради забрана от ръководството на клуба. Трети остана младият защитник на Черно море Александър Александров.
За най-проспериращ млад футболист в професионалния футбол бе определен нападателят на Спартак Владислав Мирчев, който празнува и 21-вия си рожден ден днес. Заради бойкота Владо не бе на церемонията, но бе пратил свой приятел, който взе приза. Всички гости пък изпяха дружно песента Happy Birthday в чест на нападателя.
Организаторите връчиха и няколко индивидуални приза. За принос към плажния футбол, футзала и женския футбол бяха отличени съответно отборите I&G brokers, МФК Варна и Грандхотел Варна, по един ветеран от Черно море и Спартак получиха статуетки за цялостен принос, удареният от гръм юноша на Черно море Климен Колев бе награден за спортен дух, а Спортният сайт на Варна www.ole-bg.com определи по един любимец на феновете на двата футболни клуба - Алекс и Боян Илиев, а последният приз бе за най-добър отбор в детско-юношеския футбол - този на Черно море, родени 1992 г. за второто им място в републиканското първенство.
За настроението на гостите по време на церемонията се грижиха балет "Ароденс" и певицата Деница Димитрова. "Алфа радио" и Пресцентър "Глас" инициираха благотворителна инициатива, целяща събиране на средства за дома "Княгиня Калина" в Провадия. Събраните средства са 1440 лв, сред които 500 и 200 лева, които бяха дарени от представителите на Черно море в призовата тройка.
През миналата година за №1 на Варна бе определен Даниел Моралес.
Всички наградени
I място: Александър Александров-Алекс - 158
II място: Боян Илиев - 82 точки
III място: Александър Александров 53 точки
IV място: Иван Найденов - 49 точки
V място: Рикардо - 24 точки
VI място: Станислав Стоянов - 21 точки
VII място: Кирил Джоров - 18 точки
VIII място: Даниел Георгиев - 10 точки
VIII място: Младен Стоев - 10 точки
X място: Масена Моке - 9 точки
X място: Велимир Иванович - 9 точки
Най-прогресиращ млад футболист в професионалния футбол: Владислав Мирчев с 19 гласа
Отличени бяха:
Плажен футбол I&G Brokers за второто си място на държавното първенство по плажен футбол
Женски футбол - "Грандхотел"-Варна
Футзал - "Пикадили" - държавен шампион и участник в Шампионска лига
Климент Колев - "Висок спортен дух"
Иван Филипов - легенда на Спартак за цялостен принос
Стефан Богомилов - легенда на Черно море за цялостен принос
Любимец на феновете според анкетата на www.ole-bg.com - Алекс на Черно море и Боян Илиев на Спартак

Снимки www.impactepressgroup.org

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).