Черно море победи Спартак на финала на турнира за ветерани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:56 / 29.02.2008
489
Черно море спечели шестото издание на международния турнир по футбол за ветерани в памет на легендата Георги Димитров-Червения, и послучай Националния празник на България 3 март. Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна, с участието на осем отбора. В последния момент от турнира се отказаха македонския Работнички (Скопие) и Локомотив (Пловдив), които бяха заместени от ветераните на Добруджа и Черноморец (Балчик).
На финала Черно море надигра съгражданите си от Спартак с 4:1. Попаденията за победителите бяха дело на Пламен Панайотов, Тодор Каменов, Илиан Илиев и Пламен Тимнев, а за "соколите" точен бе Димитър Трендафилов. Особено красиво бе попадението на Илиан Илиев, който вкара с мощно воле след триходова комбинация с Вальо Станчев и Пламен Тимнев.
Трети завърши Петролул (Плоещ), надигравайки с 4:0 Спартак (Плевен).
В полуфиналите Димитър Трендафилов донесе успеха с 1:0 на Спартак над румънския тим, а Черно море се справи със Спартак (Плевен) със 7:2, като хеттрици забиха Вальо Станчев и Пламен Тимнев, а веднъж точен бе Тодор Каменов. Тимнев стана голмайстор на надпреварата с девет попадения, а за най-добър вратар, защитник и нападател бяха избрани съответно Цветан Пенчев (Черно море), Георги Мирчев (Спартак Вн) и Николай Радукану (Петролул).
Децата на Черно море и Спартак взеха по една титла съответно при децата родени 1996 и 1997 г. на турнира, който съпътстваше надпреварата при ветераните в ДКС през уикенда. И в двете възрасти участие освен двете изявени школи от морската столица взеха и талантите на Варна сити. При родените 1996 г. "моряци" и "соколи" биха с по 5:0 своя съперник, а в двубоя помежду си направиха 4:4. Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които Черно море победи. При една година по-малките Спартак победи Варна сити с 3:0 и направи 2:2 с Черно море, което му бе достатъчно, за да спечели първото място, тъй като Варна сити удари "моряците" с 4:1.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).