Черно море откри изкуствен терен под Аспаруховия мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:16 / 29.02.2008
1666
Клубът влага общо над половин милион лева за спортен комплекс с детски интернат на бившия "Корабостроител"
Спортен комплекс с шест терена ще бъде изграден под Аспаруховия мост от ръководството на професионален футболен клуб Черно море. Днес официално бе открито първото от шестте игрища, което е с размери 40 х 25 метра и е с изкуствена трева. Комплексът, който досега носеше името "Корабостроител", вече се казва "Черно море".
Първата стъпка към изграждането му е футболният терен с изкуствена настилка, който струва 100 000 лева. Допълнителни 50 000 лв. са вложени в иновиране на терен с нормални размери (естествена трева) - 35 000 лева и 15 000 лева в разчистване, насипи, ограждане и резервоар с вода за поливане.
Спортен комплекс "Черно море" ще се реализира до края на 2009 и началото на 2010 г. В комплекса се предвижда да бъдат реализирани още два терена с естествена трева, с които общо естествените терени да станат четири на брой. Крайният срок е лятото на 2008 г. Освен това ще бъде изграден един терен с изкуствена настилка с нормални размери 110 м х 60 м, покрит през зимния сезон с балон, както и капиталов ремонт на съществуващата сграда - нови съблекални, бани, сауна, треньорски помещения и складове. Така "моряците" предвиждат да създадат детски интернат за таланти от Варна и региона. Стратегията и целите, които ръководството на ПФК Черно море ще следват, е комплексът да привлече колкото може повече подрастващи към организирания спорт.
В началото на май комплексът ще бъде домакин на детски турнир по футбол, който ще противопостави отбори от основните училища на територията на града. Ще се състезават деца във възрастовата група 8-10 години. "Надяваме се на добър отклик от страна на училищните власти, за да превърнем турнира в традиционен и да обърнем вниманието на подрастващите към спорта", заяви президентът на Черно море Марин Маринов.
Комплекс "Корабостроител" е закупен от "Спортен комплекс Варна" АД чрез търг през 2005 г. и е с площ 51 400 кв.м, включващ футболно игрище 24 300 кв. м, съоръжения, оборудване, инсталации и инфраструктура.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).