Международни майстори ще мерят сили в турнир по ускорен шах

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 27.11.2012
404
Поредното XI издание на традиционния за ГЕРБ - Варна, турнир по ускорен шах ще се състои на 1 декември (събота) в зала "Палас Прес" в Двореца на културата и спорта. В надпреварата ще се включат шахматисти от Шумен, Добрич и Сливен, както и много варненски почитатели на древната игра. Турнирът се организира от майсторите на спорта Георги Недев, кмет на район "Одесос" и д-р Руслан Тошев, ръководител на структурата на ГЕРБ в района. Записването на участниците е обявено за 12 ч., а стартът на турнира ще бъде даден в 12,30 ч.

За призовата тройка са подготвени специални купи. Най-добрата шахматистка, старейшина и състезател до 12 г. Също ще бъдат отличени.

За пореден път са поканени международните майстори Валентин Памбукчиян, Димитър Карапчански (от Сливен), както и неувяхващите легенди на варненския мъжки шах Господин (Динко) Атанасов, Златозар (Златко) Керчев и международният майстор на спорта и бивш световен шампион по решаване на шахматни задачи Коста Ангелов.

Надпреварата ще се проведе по швейцарска система в 7 тура в съответствие с правилника на шах на ФИДЕ и регламента на ускорения шах. Контролното време е 16 минути на състезател за завършване на партията. За съставяне на двойките за игра се използва специализирана компютърна програма "Swiss Perfect". Играе се с механични и електронни часовници. Класирането ще е в зависимост от набраните точки на отделните партии. В случай на равенство ще се прилагат последователно следните допълнителни показатели: 1. "Медиана-Бухолц", 2. "Бухолц", 3. По-голям брой победи, 4. Коефициент на натрупване, 5. Бергер.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).