Вкараха 217 точки в баскетболна драма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:36 / 29.02.2008
265
Мая Димитрова
В баскетболна драма в Правец, при която се отблязоха общо 217 точки, свири се техническо нарушение и дисквалицикация, отборът на Лукойл Акдемик все пак успя да победи Черно море–Еврохолд. В препълнената зала в спортният комплес в Правец студентите преплуваха морето и излязоха победители със 110:107 в мач от първенството на А1.
Още в самото начало на мача се видя, че предстои истинско баскетболно дерби. В началото на срещата Уили Дийн извърши нарушение, което бе изработено от плеймейкъра Пламен Алексиев, а реферите дадоха техническо за играча на Лукойл. Страхотно включване направи крилото на варненци Веселин Георгиев, който вкара 3 тройки от 3 опита до почивката на мача.
След това "моряците" заиграха още по-добре и поведоха в срещата. Лукойл обаче си върнаха лидерството. Малко след това грубо нарушение срещу Перо Антич направи Веселин Георгиев. Антич реши да се саморазправя с Георгиев и Алексиев и това му струваше дисквалификация от срещата. Последната част отново беше оспорвана, но лидерството остана на страната на Черно море. Три миунти преди ркая на срещата варненци водеха с 1 точка, а непростима грешка на Пламен Алексиев подари победата на Лукойл в този момент, когато те поведоха след грешката на гарда. Все пак варненци отново имаха преднина, но в самия край съдиите отсъдиха няколко странни нарушения, които решиха мача в полза на Лукойл Академик. За 5 лични нарушения от игра трябваше да излязат Богдан Боев, Аугустинас Витас, Левен Белберов и Веселин Георгиев от отбора на Черно море. Играта от Лукойл за 5 фаула напуснаха Уили Дийн и Ненад Чанак.
За Черно море–Еврохолд най-резултатен беше Левен Белберов с 30 точки, а 16 отбеляза Веселин Георгиев. За Лукойл Академик 31 вкара Уили Дийн, а 20 добави Перо Антич.
Следващият мач на Черно море е в събота от 17 ч. в зала "Христо Борисов" във Варна срещу отбора на Рилски спортист.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).