Над 20 яхти идват за 52-рата регата "3 март"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:17 / 29.02.2008
339

Над 20 екипажа от цялата страна се очаква да участват в 52-рото издание на ветроходната регата "3 март", която е за лодки "Ял-6". Състезанието ще се проведе от 1 до 3 март (събота-понеделник) в акваторията на Варненското езеро, като стартът и финалът ще са от базата на клуб Черно море-Бриз. Организатори на проявата са СК Лазур (Варна) и клуб "Приятели на морето" със съдействието на община Варна.
Участниците от морската столица ще бъдат около седем, а останалите са от София, Поморие Шабла, Козлодуй, Силистра, Търговище, Каварна и Бургас. Главен съдия на състезанието е Хенрих Кокончев, а дистанцията, по която ще минат участниците, е олимпийски триъгълник. Гонките са на 1, 2 (от 11 и 14 ч.) и 3 март (от 10 ч.). Награждаването се очаква да се състои около 16 ч., в замисимост от метеорологичните условия.
Състезанието ще пропусне абсолютният рекордьор по брой победи Михаил Копанов, който има 13 трофея в актива си, но неговият брат Иван е сред фаворитите за първото място след титлата си през 2006 г. Сериозни шансове за отличие има и Явор Колев от Лазур.
За победителите има предвидени награди - парични и предметни.
"Тази година може да е последна за гонките във Варненското езеро. Със строежа на новото пристанище има вероятност регатата да бъде изкарана в открито море, където има плюсове, но и рискове. За последно се стартира със старите платна за "Ял 6". От догодина всички ще могат да карат с дакронови ветрила", заяви Хенрих Кокончев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).