Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Черно море-Еврохолд избягва Лукойл до финала за Купата
Автор: Екип Varna24.bg 22:22 / 29.02.2008Коментари (0)304
© ole-bg.com
Черно море-Еврохолд изтегли добър жребий в турнира за купата на България по баскетбол за мъже. Варненци ще срещнат на осминафиналите Видабаскет, след което се изправят срещу Балкан (Ботевград). При нов успех тимът на Спас Натов най-вероятно ще се изправи срещу левски в спор за място на финала. Предимството на тима от морската столица е, че избягва най-силният тим у нас в последните години Лукойл Академик до финала.
Шампионът, Левски и Балкан, които са с най-предно класиране до тук в редовния сезон на първенството, пропускат първия кръг, а останалите двойки от 1/8-финалите са ЦСКА Интерлоджик – Сливен, Спартак (Плевен) – Алвина, Рилски спортист – Черноморец и Ямбол – Дунав 2007. Мачовете ще се играят на 10 и 13 март, като са с общо точкуване и домакин във втората среща е отборът с по-предно класиране. Четвъртфиналите ще се проведат на 16, 18 и 20 март на системата плей-оф, като домакин в първата и третата среща ще е тимът с по-предно класиране. Ако се класира за четвъртфиналите пък Алвина ще доведе в морската столица Лукойл Академик. Полуфиналите в новата зала в Самоков са на 25 март, срещата за бронза ще е на 26-ти, а големият финал е на 27 март в Самоков.
"Няма лесен жребий, приемам го такъв какъвто е. След като не се паднахме с Лукойл Академик значи е добър. Предстои ни тежко пътуване до Видин и след това до Ботевград. Според мен имаме своите шансове. Вярно е, че загубихме два пъти наскоро от тях, но според мен на Балкан сега ще им бъде по-трудно. Те сега са в ролята на фаворити. Шансовете са 50/50. Не искам да мисля все още за финална четворка, но всички ще бъдем доволни, ако се класираме за там. Миналата година я пропуснахме и тази ще бъде успех, ако намерим място сред най-добрите четири. Но играем мача за мач. Сега ни предстои трудно гостуване в Ямбол. Отиваме за победа, всички играчи са здрави, с нас пътува и по всяка вероятност ще играе Николай Колев, който пропусна няколко мача вследствие контузия", коментира наставникът на Черно море-Еврохолд Спас Натов.
При жените Лукойл Нефтохимик пропуска първия кръг – четвъртфиналите и се класира директно на полуфинал. Четвъртфиналите ще се играят на 16, 18 и 20 март на разменено гостуване, а двойките са: Дунав Еконт – Черно море-Одесос, Берое – Тони 7 и Рилски спортист – Славия.

Източник: www.ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: