Черно море-Еврохолд избягва Лукойл до финала за Купата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:22 / 29.02.2008
304
Черно море-Еврохолд изтегли добър жребий в турнира за купата на България по баскетбол за мъже. Варненци ще срещнат на осминафиналите Видабаскет, след което се изправят срещу Балкан (Ботевград). При нов успех тимът на Спас Натов най-вероятно ще се изправи срещу левски в спор за място на финала. Предимството на тима от морската столица е, че избягва най-силният тим у нас в последните години Лукойл Академик до финала.
Шампионът, Левски и Балкан, които са с най-предно класиране до тук в редовния сезон на първенството, пропускат първия кръг, а останалите двойки от 1/8-финалите са ЦСКА Интерлоджик – Сливен, Спартак (Плевен) – Алвина, Рилски спортист – Черноморец и Ямбол – Дунав 2007. Мачовете ще се играят на 10 и 13 март, като са с общо точкуване и домакин във втората среща е отборът с по-предно класиране. Четвъртфиналите ще се проведат на 16, 18 и 20 март на системата плей-оф, като домакин в първата и третата среща ще е тимът с по-предно класиране. Ако се класира за четвъртфиналите пък Алвина ще доведе в морската столица Лукойл Академик. Полуфиналите в новата зала в Самоков са на 25 март, срещата за бронза ще е на 26-ти, а големият финал е на 27 март в Самоков.
"Няма лесен жребий, приемам го такъв какъвто е. След като не се паднахме с Лукойл Академик значи е добър. Предстои ни тежко пътуване до Видин и след това до Ботевград. Според мен имаме своите шансове. Вярно е, че загубихме два пъти наскоро от тях, но според мен на Балкан сега ще им бъде по-трудно. Те сега са в ролята на фаворити. Шансовете са 50/50. Не искам да мисля все още за финална четворка, но всички ще бъдем доволни, ако се класираме за там. Миналата година я пропуснахме и тази ще бъде успех, ако намерим място сред най-добрите четири. Но играем мача за мач. Сега ни предстои трудно гостуване в Ямбол. Отиваме за победа, всички играчи са здрави, с нас пътува и по всяка вероятност ще играе Николай Колев, който пропусна няколко мача вследствие контузия", коментира наставникът на Черно море-Еврохолд Спас Натов.
При жените Лукойл Нефтохимик пропуска първия кръг – четвъртфиналите и се класира директно на полуфинал. Четвъртфиналите ще се играят на 16, 18 и 20 март на разменено гостуване, а двойките са: Дунав Еконт – Черно море-Одесос, Берое – Тони 7 и Рилски спортист – Славия.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).