Варчев: Примирих се с шестото място този сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:37 / 29.02.2008
369
Водих преговори за чужди треньори, но най-евтиният иска заплата 7000 евро, а е анонимен, казва още вицепрезидентът на баскетболния Черно море

Вицепрезидентът на Черно море-Еврохолд Симеон Варчев призна, че вече се е примирил с това, че този сезон ще е провал за неговия отбор. "Моряците" загубиха последния си мач от мъжкото баскетболно първенство от Ямбол с 84:91 и вече имат 13 поражения, срещу едва 11 победи. Това е едно от най-слабите представяния на тима от години насам.
"Ако трябва да бъда искрен - през тази година съм се примирил с шестото място", призна Варчев. "Какво да направиме? Взехме и американци, но те влязоха в психологията на отбора. Аз очаквах те да изведат нещата до по високо ниво, а стана точно обратното - слязоха на манталитета на българските играчи. За какво да играят срещу ЦСКА? Ние с тях и без тях губим в Ямбол, губим и други мачове. Навремето същият казус го имахме с Любомир Амиорков. Той иска да преподпише, а аз му казвам - защо? Че ние всички мачове, в които ти игра миналия сезон", ядосва се треньорът на Варна на ХХ век. Той добави, че при всички положения ще има някакви санкции за отбора. "Какви ще са обаче не мога още да кажа. Нека първо да мине мача с ЦСКА", заяви Варчев.
На въпроса дали старши треньорът Спас Натов ще изкара до края на сезона на поста си, легендарният специалист отговори: "Това е един много щекотлив въпрос. Понеже дълги години съм се занимавал с управление, си задавам въпроса така - за да махнеш някого, трябва да знаеш кого ще сложиш. Ами питам ви - ако махна Спас, кого ще сложа, за да тръгнат нещата? Треньорството в България е това. Водил съм разговори преди два месеца за чужденци. Най-евтиният е с цена от 7000 евро на месец. Не е по нашия джоб. И то става дума за абсолютно анонимен треньор. Аз лично не съм го чувал. Според мен грешката е и в треньора и в играчите. Шесто място, това е. Сега играем с Балкан за Купата по същата схема, която ще бъде и в плейофа - домакинство повече за тях. Да видим какво ще стане", завърши Симеон Варчев.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).