Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Специалистът коментира...
Автор: Екип Varna24.bg 22:55 / 29.02.2008Коментари (0)449
© Ole-bg.com
Симеон Христов, помощник треньор на Одесос-Интерком груп
Първо искам да отбележа че Варна се доказа като център и място където се цени и оценява футзала като спорт, набиращ мощна инерция и доставящ атрацкия. Фактът, че дойдоха толкова хора, подкрепяха отбора и проявиха заинтересованост адски ме радва и потвърждава тезата ми, че тук е сърцето на този спорт, а и обстоятелството че 75% от играчите са от Варна е пряко доказателсто че именно в нашия град футзала се развива най бързо и качествено.

България-Молдова

Смятам, че трябва, въпреки нещастната загуба получила се в края, да поздравим нашия отбор. Първо заради себераздаването и желанието на играчите в процеса на игра както и заради дисциплината и спазване на тактическите задачи. Определено съм на мнение че победата ни прилягаше напълно и мисля, че с оглед на това което свършихме като организация на игра беше редно да я спечелим. Добро първо полувреме с много стойностна защита, със смяна от активна до зонова в нашето поле, успяхме да неутрализираме каквито и да е схеми на молдовците, а от там спокойно да структурираме и атаките си. Разигравахме спокойно и най вече уверено,като единствено решителната крачка и завършващия удар бяха плахи. През това полувреме се видя, че молдовците са преодолим и напълно победим отбор и началото на втората част го потвърди. Първо във втората минута капитанът ни пропиля чисто положение, за да открием 2 минути по късно. Мисля, че тук пропуснахме момента да решим мача, още повече, че противника съвсем се пообърка и играта стана двуостра. Опитаха да ни пресират по целия терен и се откриха възможности и повечко пространства в нападение, които не успяхме да използваме. Въпреки това и макар, че топката на 2 пъти срещна гредата ни, смятам че Молдова ни изравни с голяма доза спортен шанс, а не с превъзходство. С оглед на развитието на мача и състоянието на молдовците като противник, мисля че в този момент, беше задължително веднага да вкараме пети човек и да търсим победата на всяка цена в мача.

Украйна-Израел

Много стойностен мач. Едните-украинците, показаха защо са 5-и в Европа и редовен участник на световни и европейски първенства, другите - страшно сигурна защита и безупречна воля. Тези отбори са се срещали и миналата година в квалификация и се видя че Израел си знаят урока. Не бързаха да се надиграват, опитаха да изчакат своя момент и много стриктно и задружно се бранеха, като зоновата им защита до втория гол паднал едва в средата на втората част, може да влезе във всеки учебник. Украинците, макар и с малко експериментален състав, взеха инициативата още от самото начало, постепенно посредством много движение успяха да предизвикат спад и пропуски в защитен план на противника и стигнаха до своето. Видя се, че на контраатака и числено предимство са почти безгрешни. Показаха ни как трябва да се работи в фаза нападение-бързо и със точни и концентрирани разигравания на топката, много труд при намиране на свободна позиция за удар, и моментално прегрупиране в фаза защита.

Източник: www.ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Завърши международния детски футболен турнир "VARNA CUP 2024"
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: