Специалистът коментира...

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:55 / 29.02.2008
449
Симеон Христов, помощник треньор на Одесос-Интерком груп
Първо искам да отбележа че Варна се доказа като център и място където се цени и оценява футзала като спорт, набиращ мощна инерция и доставящ атрацкия. Фактът, че дойдоха толкова хора, подкрепяха отбора и проявиха заинтересованост адски ме радва и потвърждава тезата ми, че тук е сърцето на този спорт, а и обстоятелството че 75% от играчите са от Варна е пряко доказателсто че именно в нашия град футзала се развива най бързо и качествено.

България-Молдова

Смятам, че трябва, въпреки нещастната загуба получила се в края, да поздравим нашия отбор. Първо заради себераздаването и желанието на играчите в процеса на игра както и заради дисциплината и спазване на тактическите задачи. Определено съм на мнение че победата ни прилягаше напълно и мисля, че с оглед на това което свършихме като организация на игра беше редно да я спечелим. Добро първо полувреме с много стойностна защита, със смяна от активна до зонова в нашето поле, успяхме да неутрализираме каквито и да е схеми на молдовците, а от там спокойно да структурираме и атаките си. Разигравахме спокойно и най вече уверено,като единствено решителната крачка и завършващия удар бяха плахи. През това полувреме се видя, че молдовците са преодолим и напълно победим отбор и началото на втората част го потвърди. Първо във втората минута капитанът ни пропиля чисто положение, за да открием 2 минути по късно. Мисля, че тук пропуснахме момента да решим мача, още повече, че противника съвсем се пообърка и играта стана двуостра. Опитаха да ни пресират по целия терен и се откриха възможности и повечко пространства в нападение, които не успяхме да използваме. Въпреки това и макар, че топката на 2 пъти срещна гредата ни, смятам че Молдова ни изравни с голяма доза спортен шанс, а не с превъзходство. С оглед на развитието на мача и състоянието на молдовците като противник, мисля че в този момент, беше задължително веднага да вкараме пети човек и да търсим победата на всяка цена в мача.

Украйна-Израел

Много стойностен мач. Едните-украинците, показаха защо са 5-и в Европа и редовен участник на световни и европейски първенства, другите - страшно сигурна защита и безупречна воля. Тези отбори са се срещали и миналата година в квалификация и се видя че Израел си знаят урока. Не бързаха да се надиграват, опитаха да изчакат своя момент и много стриктно и задружно се бранеха, като зоновата им защита до втория гол паднал едва в средата на втората част, може да влезе във всеки учебник. Украинците, макар и с малко експериментален състав, взеха инициативата още от самото начало, постепенно посредством много движение успяха да предизвикат спад и пропуски в защитен план на противника и стигнаха до своето. Видя се, че на контраатака и числено предимство са почти безгрешни. Показаха ни как трябва да се работи в фаза нападение-бързо и със точни и концентрирани разигравания на топката, много труд при намиране на свободна позиция за удар, и моментално прегрупиране в фаза защита.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).